El Barça manté molt viva la possibilitat de tancar el campionat amb 100 punts i igualar el rècord de puntuació, després de derrotar l'Espanyol per 0-2, en un partit amb poca història, decidit per un gran gol del xilè Alexis Sánchez i de Pedro Rodríguez en els minuts finals.

Si els barcelonistes guanyen en el pròxim partit al Màlaga, els blaugranes igualaran els 100 punts que va sumar l'any passat el Reial Madrid i que és el rècord de puntuació en la història de la Lliga.

Al clàssic barceloní li va faltar intensitat. Tota la que es va viure en els dies previs amb les estèrils polèmiques sobre una campanya que va vestir al monument de Cristòfol Colom amb la samarreta blaugrana li va faltar al partit.

Amb pràcticament tot el peix venut des de setmanes, les revolucions d'Espanyol i Barcelona no van ser les mateixes que en els elèctrics últims clàssics entre uns i altres. Va jugar el Barça sense Xavi ni Busquets, era el moment perquè Thiago i Song es reivindiquessin, especialment el del planter.

El nom de Thiago Alcántara ha aparegut en les llistes de possibles traspassos. El seu talent està en venda a canvi de 18 milions d'euros, perquè la seva clàusula s'ha reduït en no haver jugat el 60 per cent dels partits. Avui va mostrar la seva desimboltura i la seva classe, a vegades fins i tot jugant en la teòrica posició de Cesc, però sobretot que té lloc en qualsevol equip, també en el de Tito Vilanova.

L'Espanyol li va tenir molt respecte al Barça, massa durant el primer temps. L'equip de Javier Aguirre va esperar molts minuts buscant alguna connexió entre Verdú i Sergio García, però l'únic que va aparèixer en el primer temps va ser Wakaso. El ghanès va posar tensió a la banda dreta, en una zona en la qual va coincidir amb Dani Alves. Resultat: electricitat pura.

El Barça es va sentir molt còmode, poc exigit pel rival, i a més pràcticament va marcar en la primera ocasió que va tenir. El xilè Alexis Sánchez, en una jugada de categoria, va posar el 0-1 al marcador.

Alexis va demostrar en una jugada el que s'espera d'ell. El tocopillano va desbordar, va combinar i va rematar en un tres per un per batre a Cristian Álvarez. El xilè va protagonitzar una jugada que podria haver signat el mateix Neymar, l'última perla que arribarà i jugarà en la seva mateixa demarcació.

En el minut 14 i amb poc, el Barça ja guanyava. L'Espanyol es va mostrar pla en atac i només un remat llunyà de Raúl Rodríguez va inquietar mínimament a Víctor Valdés, que rebia més perill per part de les dolentes cessions dels seus defenses, concretament Gerard Piqué, que dels davanters locals.

En la següent aproximació dels de Vilanova va poder estar el 0-2. Song, que es prodiga poc com a titular i quan ho fa, menys en el joc d'atac, va efectuar un centre al segon pal per a Cesc. La rematada del jugador d'Arenys va donar en el pal.

Fins al final del primer temps, l'Espanyol va anar cap amunt amb una mica més de fe. Va aparèixer Verdú, va posar més urpa l'equip d'Aguirre i va aconseguir alguna recuperació en camp contrari, però el seu únic remat va ser en una acció aïllada d'un defensa (Colotto, minut 33).

Però en realitat el partit estava on volia el Barça. Amb poc arribava sobre la meta rival, com Iniesta, que va intentar un enverinat tret amb rosca que va estar a punt de sorprendre a Cristian Álvarez en el minut 44.

Va ficar una marxa més l'Espanyol en el segon temps. Va donar un pas endavant i amb més intenció i més velocitat, els d'Aguirre van poder empatar en una jugada a la contra i un autopassada de Sergio García sobre Mascherano, però qui va poder tancar el partit va ser Villa.

L'asturià, que avui va jugar de 9, va estar negat davant la meta contrària. Va rebre una gran assistència de Cesc, va retallar prop de l'àrea petita al central, es va acomodar la pilota i va rematar fora davant la mirada del porter blanc-i-blau (m.56). Igual sort va córrer una xilena en el 61 o una altra rematada pròxim en el minut 70.

L'excés de contundència de Wakaso el va portar al vestidor en els minuts finals del partit i el domini del Barça, jugant amb un més, es va plasmar amb un gol de Pedro Rodríguez que va decidir el partit.