Està d'acord que passi el que passi al final, la temporada del Girona serà històrica?

La temporada era històrica fins al dia del Xerez. Des de llavors, potser sí que ho serà pel que fa a classificació, però es recordarà per haver fet la cagada més grossa de la seva història. No es pot perdre contra un equip que va últim de la manera com està el futbol i amb els seus jugadors sense cobrar. La junta directiva s'ha anotat un punt negatiu a darrera hora. No es pot perdre aquell partit, i no em serveix l'excusa que anaven primats pel Vila-real, perquè ells s'haurien d'haver mogut molt abans. Era molt fàcil, i no sóc ni el primer ni l'últim que ho ha fet. Només calia desmotivar-los una mica perquè perdessin un altre partit, que ja no els venia d'aquí, i dir-los a alguns que l'any que ve serien a Primera amb el Girona...

Està molt indignat...

Porto una emprenyada a sobre de ca l'ample perquè veig que es pot perdre una oportunitat històrica.

Encara queden tres partits. No hi veu res a fer ja?

L'únic partit que es podia guanyar fàcilment era el del Xerez. Ara fins i tot podria ser que no se'n guanyi cap més i no ens classifiquem ni per al play-off. Veig els jugadors tocats moralment i a més a més, el porter sembla en Casillas quan surt. No n'agafa cap!

Ha anat a Montilivi a veure algun partit?

Per sort els van fent a la televisió. Amb el Girona i el Banyoles no puc anar al camp perquè cridaria com un boig i faria el ridícul. Pateixo massa. Ara fa poc el dia que van fer-nos un homenatge als expresidents del Banyoles vaig anar al camp i vaig muntar el número. El Banyoles perdia 0-2 amb el Quart i em vaig posar a cridar com un boig des de la tribuna amb uns quants més. Al final van quedar 2-2 amb dos gols en el temps afegit. Però no vull fer espectacles; no m'agrada que em vegin com un ultra desbocat.

Les derrotes contra Xerez i Vila-real han restat moltes de les possibilitats de pujar, no?

També podria ser que hi hagués un miracle...Seria relatiu perquè sí que han fet una gran temporada. Em sembla que no, perquè els veig que van de baixa. Esperem que hi hagi la sort de fer la promoció, que és el que tots volem.

Què va fallar en el partit contra el Xerez?

El Xerez té un gran equip que, a més a més, devia anar incentivat o motivat. Segurament algun altre equip els va dir que si feien un esforç gran l'any que ve anirien a Primera amb ells. Això sí, els van sortir les coses bé des del començament.

Aquell partit pot quedar marcat a la història del Girona com el de la promoció d'ascens a Segona A del 92 a Salamanca?

El que es pot haver perdut ara és molt més gros. Aquell cop hi anàvem amb set suplents i juvenils. Sí que hi ha semblances en l'aspecte institucional, ja que les juntes directives no van estar a l'alçada ni llavors ni ara.

Amb el Vila-real pel mig, és impossible quedar segon?

Ara s'hi ha ficat i veig complicat que en surti. És un equip amb experiència, secretaris tècnics i gent que se sap moure bé.

El Girona ha d'esgotar els últims cartutxos per mirar de pujar directe o val més que pensi ja a preparar el "play-off"?

Han de pensar a guanyar els partits i classificar-s'hi primer. Si se'n guanya algun agafaran moral. La gent pot dir el que vulgui però la impressió que em fan és negativa. Han perdut confiança després de Xerez. Cal esperar que ens classifiquem i després a veure si amb un altre esperit i dinàmica hi ha sort.

Parlar d'impactes econòmics a la ciutat o dels beneficis que suposaria l'ascens abans d'un partit va ser oportú?

És negatiu. Com es pot pensar en Primera Divisió si no s'hi ha estat mai? Cal esperar que es pugi! Ja se sap que vindrà molta més gent a la ciutat i que hi haurà més negoci a Primera. I a més a més va venir l'alcalde i tot. Tot i això és perdre el temps. Han de continuar amb el ritme que duien.

Futbolísticament hi ha quelcom que no li agradi de l'equip?

La manera com es defensen els córners i les faltes. No saben com s'ha de fer. Veuen que ni el Barça ni el Madrid posen jugadors als dos pals i ells tampoc. Els equips russos, anglesos i tothom ho fa però com que no ho fa el Barça, ells tampoc. Ja n'aprendran.

Quin consell donaria a Rubi?

Ho està fent molt bé. No n'hi donaria cap de consell. La culpa no és seva; és de la directiva que la va vessar completament el dia del Xerez. I quan dic la directiva no hi incloc en Josep Delgado. Ell ha fet grans coses per al Girona. Sense ell, l'equip no sé on seria i el camp de ben segur que no estaria a l'alçada. La gent el critica, però és el gran ideòleg.

Com veu el partit de diumenge davant el Barça B?

Molt malament. Aquest i el del Castella també perquè els equips filials arriben molt bé físicament al final de temporada. Van de menys a més i arriben forts i amb confiança. És un aparador per a ells, ja que voldran lluir-se. Costarà però el Girona pot guanyar, i tant.