L'alemany Nico Rosberg (Mercedes) va marcar ahir el millor temps de la jornada en els entrenamens lliures per al Gran Premi de Mònaco, sisena prova del Mundial de Fórmula 1, en la que l'asturià Fernando Alonso, doble campió mundial, va ser tercer.

Rosberg, de 27 anys, va finalitzar primer al cobrir els 3.340 mentres del traçat monegasc en un minut, 14 segons i 759 segons en la millor de de les seves 45 voltes, 318 mil·lèsimes més ràpid que el seu company d'equip, l'anglès Lewis Hamilton, segon. El britànic, campió del món en 2008, va donar 50 voltes al traçat monegasc i va aconseguir un millor temps d'un minut, 15segons i 77 mil·lèsimes.

Tercer va ser a l'asturià Fernando Alonso, vencedor al Principat en dues ocasions -el 2006, amb l'escuderia Renault, i el 2007, amb McLaren- i que va rodar, en la millor dels seus 37 voltes, en un minut, 15segons i 196 segons. L'actual campió del món i líder de la classificació general de pilots, l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull), va millorar lleugerament el seu rendiment respecte a la sessió matinal i va aconseguir el novè millor crono, amb un minut, 16 segons i 14 mil·lèsimes,en la millor de les seves 32 voltes. Avui, divendres, hi ha la tradicional jornada de descans a Mònaco i demà es decidirà la graella de sortida.