A Almeria, com també a Vila-real, l'eufòria s'ha disparat. L'afició andalusa s'ha animat d'allò més després que l'equip hagi encadenat quatre victòries consecutives i veu el partit del Girona com un pas previ abans d'encarar la gran final de la temporada a Vila-real, en l'última jornada. La confiança és màxima a Almeria, com també a Vila-real, que se la juga al Miniestadi contra el Barça B. És cert que un empat podria ser bo depenent de què fes el Vila-real a Barcelona però les opcions del Girona per arribar viu a la darrera jornada de Lliga (contra el Castella a Montilivi) passen per guanyar a Almeria. Rubi i els seus estan tranquils i centrats en la preparació del partit de diumenge, conscients de l'oportunitat que tenen: la pressió és per als altres.

Un jugador que coneix bé l'ambient de futbol que es viu a Almeria és Marc Francolí. El migcampista de l'Olot va jugar-hi una temporada i mitja (04-06) en què va disputar 8 partits -va debutar a Huelva en un partit clau per la salvació- a Segona A. El vigatà recorda que la gent viu amb "molta passió" el futbol i que de pressió, "n'hi ha" per als futbolistes de l'Almeria. "És un lloc petit on també hi ha molt d'interès pel voleibol però l'afició del futbol és molt ?exigent", diu Francolí, que assenyala que "si les coses no van bé, de seguida el públic comença a xiular". El jugador format a l'Espanyol considera que "no és cap casualitat" que el Girona sigui on és perquè "ja som a la jornada 40". En aquest sentit, Francolí recorda que els gironins han obtingut "bons resultats fora de casa" durant la temporada i que per això, "poden guanyar tranquil·lament també a Almeria".

Malgrat el seu passat al conjunt blanc-i-vermell, Francolí desitja que diumenge guanyi el Girona perquè "és un equip català" i a més a més, perquè de la seva etapa a l'Almeria ja només hi queda Fernando Soriano. El jugador de l'Olot segueix la Segona A i ha vist diversos partits, tant del Girona com del seu exequip. Respecte al potencial de l'Almeria, Francolí, admet que té molt bons futbolistes i que juga bé però "mostra llacunes defensives que homes com Acuña o Felipe podrien aprofitar".

Una lesió a l'espatlla va frenar la carrera de Francolí a l'Almeria. Amb l'arribada d'Unai Emery (06-07) va marxar cedit a l'Águilas i malgrat fer una bona temporada, l'ascens a Primera Divisió de l'equip andalús va barrar-li les portes. Francolí començaria després un llarg pelegrinatge entre Segona B i Tercera per Benidorm, Conquenc, Manlleu, Comarca de Níjar i Jumilla fins a acabar a l'Olot, on es troba "molt a gust i content amb el projecte tan seriós". Altres coneguts del futbol gironí que han jugat a l'Almeria són els ex del Girona Dani Bautista (11-12), Balti Rigo (10-11) i Juanma Hernández (10-11) -aquest darrer al filial- així com Jito (01-02) o els exjugadors del Palamós Roberto Martínez, Puche I i Lima (95-96).