Canvi de xip. La polèmica derrota contra l'Almeria ha quedat aparcada per als jugadors del Girona. Encara cou i les cicatrius costaran de marxar, però els jugadors, un a un, han entès que ja no hi ha res a fer per més que es cridi amb la veu ben alta. Hores després de la incomprensible decisió d'Ocón Arráiz, l'acció que més cua porta del 2-1 a l'estadi Juegos del Mediterráneo, la plantilla encara es mostrava afectada per tot plegat. Però, amb temps per haver reflexionat, el discurs d'impotència del diumenge va traduir-se en paraules d'optimisme cap a l'empresa imminent que ha de viure l'equip, amb la disputa del play-off d'ascens a Primera. Jose Martínez i Chus Herrero, dos dels titulars d'aquesta última jornada, van ser els encarregats de traslladar a l'exterior el pensament d'un vestidor tocat, però alhora enrabiat i amb ganes de demostrar que encara és capaç de fer-la grossa. Tant un com l'altre van recordar l'acció del penal sobre Acuña, però van coincidir en admetre que ha arribat l'"hora d'oblidar" i de "pensar en el futur". Un futur en el qual, encara que no sigui per la via directa, hi ha en joc tot un ascens a la màxima categoria.

"Tenim una altra porta oberta rumb a l'ascens i ara toca centrar-se en això". "Hem de pensar en positiu; la ràbia d'ahir ens ha d'ajudar l'endemà a pujar". Són dues de les frases que ahir s'escoltaven per Montilivi. No feia ni mig dia que l'expedició blanc-i-vermella havia aterrat a l'aeroport de Girona procedent d'Almeria que els jugadors tornaven a veure's les cares per exercitar-se. Després de la sessió i abans d'encarar un dia de descans, Chus Herrero i Jose Martínez van comparèixer davant els mitjans per deixar ben clar que l'equip, sobretot després del duel al camp de l'Almeria, és conscient que té fermes possibilitats d'emportar-se el play-off per pujar a Primera. Malgrat aquesta dosi d'optimisme, tots dos van recordar amb cert amargor l'acció del clar penal que Trujillo va cometre sobre Acuña i que l'àrbitre va decidir passar per alt. "Les imatges no deixen cap dubte. Estem molestos perquè, en un partit molt important, es passa per alt una opció per ?nosaltres de posar-nos per davant el marcador i de deixar el rival amb deu", reconeixia Jose. Chus s'hi afegia poc després. "Ha passat un dia, però sentim la mateixa impotència i ràbia. La decisió va marcar el partit i va impedir que ens ?ju?guéssim aquest dissabte pujar de categoria. Era penal, expulsió i possiblement gol".

L'aragonès va explicar que, sobretot "en els últims minuts" del duel, va "parlar" en reiterades ocasions amb el col·legiat per recordar-li l'acció. "Li repetia que havia estat penal i ell m'amenaçava d'expulsar-me. Són coses que passen, però quan veus que tot s'escapa, reacciones així. I encara gràcies, perquè tots plegats hauríem pogut perdre els papers. Però vam tenir el cap fred: encara queden partits i les expulsions ens poden perjudicar", va relatar. Per la seva banda, Jose va dir quelcom que molts jugadors del Girona havien deixat anar just després del partit: "És més fàcil no xiular a favor nostre que d'un altre equip amb més història i nom".

Però malgrat tot, el vestidor ha entès que ja no hi ha marxa enrere i que ara disposa de poc més d'una setmana per carregar les piles i preparar-se per una nova batalla, la de la fase d'ascens. Primer, l'equip encararà l'última jornada de Lliga amb la lliçó ben apresa. "Encara tenim moltes coses a dir i hem d'aprofitar aquesta setmana per recuperar al màxim de jugadors, oblidar les lesions i arribar al play-off amb bones sensacions", deia Chus Herrero. Ni ell ni Jose van mullar-se a l'hora d'escollir cap rival, sinó que van coincidir que ara és hora d'"agafar forces", d'intentar "guanyar" el Castella aquest dissabte per arribar a la promoció amb una inèrcia positiva i també que l'equip ha de "corregir" el fet d'encaixar gols tan ràpidament en els partits clau: "El rival és indiferent. El que toqui s'ha de guanyar. La tornada serà a casa i això és un punt a favor que cal aprofitar. Arribem amb ganes, més frescos que d'altres i amb il·lusió de treure tot això endavant".