La Segona Divisió A va haver d'esperar fins ahir, últim dia de juny i tres setmanes després que s'acabés la temporada regular, per conèixer la identitat dels 22 equips que militaran a la categoria d'argent el curs vinent, que arrencarà el cap de setmana del 17 i 18 d'agost. Finalment, Eibar i Jaén van imposar-se en les seves respectives eliminatòries de play-off i es van convertir en nous ?equips de Segona A, i acompanyaran així el Girona, completant un calendari que es preveu d'allò més competitiu.

L'Eibar, equip en el qual hi milita un vell conegut de Montilivi, Jito Silvestre, va signar l'ascens al camp d'un Hospitalet que, tot i intentar-ho, va quedar-se a les portes al ser incapaç d'eixugar el clar desavantatge (3-0) que portava del duel d'anada disputat a Ipurúa. El conjunt que entrena Miguel Álvarez ho tenia força coll amunt i, encara que va sortir en tromba a la recerca d'una remuntada del tot utòpica, va topar amb la muralla blaugrana i amb el solitari gol de Capa al descompte (0-1). Els guipuscoans no van ser els únics que ahir van celebrar el canvi de categoria. Uns quants quilòmetres més al sud, a l'estadi de la Victòria, el Jaén va retornar a la Segona Divisió A onze anys després de l'última vegada que hi va militar. Els andalusos, que venien d'empatar (1-1) contra l'Huracan de València, van signar una igualada sense gols en un duel equilibrat que va gaudir de força emoció fins als instants finals, amb un penal fallat pels locals i una pilota al pal dels visitants.

Eibar i Jaén completen així els 22 equips que la temporada vinent formaran una Segona A més competitiva que mai. El descens d'històrics com el Mallorca, Saragossa i Deportivo, juntament amb l'ascens de l'Alabès i el Tenerife, dibuixen una categoria d'aquelles que fan patxoca en la qual el Girona hi vol tenir molt a dir.