"La força d'un poble". Bordils i l'handbol tenen una relació molt especial i aquesta mateixa comunió entre el poble i el club farà que el primer equip dels verd-i-blancs jugui aquesta propera temporada, per primer cop en la seva història, a Divisió d'Honor Plata després de la decisió presa ahir, per unanimitat, dels divuit membres de la seva junta directiva. Els patrocinadors de sempre del Bordils, començant per Càrniques Juià, molts altres de nous que el club ha buscat en aquestes últimes setmanes i, fins i tot, "gent particular, del poble de tota la vida, que han volgut ajudar", són els que han fet arribar al Bordils a tenir ja assegurat al voltant d'un 70% del pressupost necessari per jugar a la segona categoria de l'handbol estatal. "Era el mínim que ens havíem marcat com a junta per assmir el repte i ara tenim l'estiu per endavant per seguir treballant i acabar d'engrescar els indecisos", explicava ahir a la nit el portaveu de la junta, Esteve Moré, sobre una decisió que portarà el mateix bloc que va aconseguir l'ascens, entrenat per Pau Campos, a jugar en una lliga on, segurament, seran l'únic equip no professionalitzat. "Aquí ningú cobrarà, ni anirem a buscar gent a fora, és impossible i no és la nostra manera de fer", va dir Moré que, no obstant, no té cap dubte sobre la capacitat del grup de jugadors que ha portat el Bordils fins a Plata. "El tema esportiu l'hem tractat molt poc en junta, no ens fa patir gents i, personalment, estic convençut que aquest equip ens donarà moltes alegries. Especialment a casa".

El Bordils es trobarà amb una Divisió d'Honor Plata amb setze equips i una gran quantitat de llargs desplaçaments que s'emportaran bona part del pressupost. L'altre equip català que havia pujat, el filial del Granollers, no hi competirà i ja fa dies que es va vendre la seva plaça al Chapela gallec. Un altre llarg viatge a afegir a Pontevedra, Vigo, Santander, Antequera o Pozo del Río. El Bordils serà l'únic català del grup al costat d'un Barça B que l'any passat va guanyar clarament la lliga però que, lògicament, no pot pujar a l'Asobal. Els blaugrana, l'històric Bidasoa d'Irun i els dos equips que han baixat enguany de l'Asobal, Academia Octavio de Vigo i el Palma del Rio cordovès, es perfilen, sobre el paper, com els equips més potents de la lliga.

La junta del Bordils va voler deixar clar ahir, un altre cop, que tot i que jugar a plata "és la cirereta del pastís" la prioritat del club és segui treballant amb la base i que si, en un futur, el senior femení de voleibol aconsegueix l'ascens a una categoria es seguiria el mateix procés que ara amb l'handbol masculí: "Sense diferències".