Des de dilluns al vespre i durant tres dies les instal·lacions esportives Josep Massot i Sais, a tocar del Nou Estadi de Palamós, s'omplen de joves futbolistes amb un objectiu en comú: convèncer els tècnics de Llagostera i Palamós en un càsting per al qual han pagat 100 euros i que avui posa el punt i final a tres dies d'entrenaments. "És una oportunitat pels jugador i també pel Llagostera i el Palamós". "Un benefici mutu", assegurava el director tècnic del Llagostera i esportiu del Palamós Oriol Alsina a la graderia molt pendent d'avaluar els aspirants a futbolistes. Alsina destaca la intensitat i ganes que hi posen els futbolistesper aconseguir que ells siguin els escollits entre un munt d'aspirants.

El director esportiu del Palamós explica que "el perfil que busquem són joves sots-23 que vulguin ser futbolistes". Segons el també director tècnic llagosterenc, "al futbol de Segona B et trobes amb multitud de representants que et porten jugadors perquè els donis oportunitats i en ocasions no dónes a l'abast. Amb aquest draft hem fet una preselecció per poder observar si són vàlids per jugar a Segona B (Llagostera), a Tercera (Palamós) o a Primera Catalana (Guíxols)".

Davant l'atenta mirada de la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, del president del Palamós, Miquel Aguilar i del tècnic del degà, Jordi Guerrero, els partits i exercicis són un no parar. "Estem satisfets perquè ha sigut un èxit important, n'hem agafat 41 però n'hem descartat 40 més", diu Oriol Alsina, que donarà els noms dels guanyadors d'aquí a una setmana i espera que aquest càsting tingui continuïtat en el futur. "A la NBA és fa un draft i és la manera que el jugador pugui demostrar les seves habilitats i no fer cas al representant que el que vol és col·locar-lo".

A pocs metres del seu marit, la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, expressava la seva satisfacció. "Estem molt contents amb l'acceptació que ha tingut perquè durant aquest dies rebem molts informes però el que volen realment els nostres tècnics és veure'ls en acció". Tarragó explica que "hi ha molts ulls posats sobre aquests jugadors i els tècnics no es perdran cap detall, a més a més, totes les sessions les gravem en vídeo per si al camp s'escapa alguna cosa". Tarragó diu que "ara a la televisió estan molt de moda els programes tipus tú sí que vales o de cuiners però no som un tú sí que vales perquè tots seran guanyadors i arribaran lluny en el futbol". Els descartats rebran un dossier acreditatiu d'haver participat al draft amb les anotacions de les seves característiques.