El portaveu del Barcelona, Toni Freixa, va assegurar ahir en roda de premsa que, "per descomptat", el club es pot permetre afrontar les peticions de fitxatges del cos tècnic, i encara que no va confirmar directament l'interès sobre Thiago Silva, va suggerir que la feina dels tècnics aquest estiu està sent "satisfactòria"."El Barça es pot permetre fer tot el que estigui dins de les peticions dels tècnics, per descomptat, així ha estat en cada temporada i aquesta no serà una excepció", va declarar Freixa en la roda de premsa posterior a la reunió de la Junta Directiva.

El portaveu va ser qüestionat precisament sobre el possible fitxatge del central brasiler Thiago Silva, després que el seu representant, Paulo Tonietto, negués que estigui negociant amb el Barça i ironitzés que "si et quedes a casa veient la televisió no compraràs res". "Oficialment no direm res, només que seguim treballant, sigui aquest o qualsevol altre jugador que pugui tenir interès per a la direcció esportiva", va assenyalar Freixa al respecte.

"Tampoc volem explicar al mercat els diners que estem disposats a gastar, perquè si això ho expliques al mercat, a la primera t'ho prenen. Esperem que els tècnics treballin i que el resultat de la feina d'aquest estiu sigui satisfactòria, que de moment ho està sent", va afegir. Freixa va insistir que "el club gestiona les seves necessitats en funció dels seus recursos i les condicions dels tècnics poden ser ateses com ho van ser en anteriors períodes de fitxatges i aquest no serà una excepció".

El portaveu es va referir també a l'excel·lent actuació de l'últim fitxatge blaugrana, Neymar Júnior, que es va coronar diumenge a la Copa Confederacions i va ser nomenat Pilota d'Or del torneig. "El Barça es congratula de tenir un grandíssim jugador per a la temporada que ve, absolutament. S'ha constatat que l'esforç que es va dur a terme per part del club en la negociació durant tant de temps, l'excel·lent gestió del president i la direcció esportiva, doncs sembla que ens ha donat com a resultat un jugador que de moment està meravellant el món", va destacar.

Dard a l'Espanyol

També va valorar les dures paraules del president de l'Espanyol, Joan Collet, respecte al fitxatge de diversos jugadors de la pedrera blanc-i-blava per part del Barcelona. "Probablement l'Espanyol pot tenir jugadors que no tots han estat formats des de benjamins -va recordar-. El Barça també s'assorteix d'altres clubs i altres del Barça, perquè tres juvenils nostres se n'han anat al futbol anglès. És el món del futbol i, en aquest cas concret, la voluntat de nens i pares és de jugar aquí". Això no obstant, va aprofitar per llançar un dard al seu rival: "Vull recordar que l'Espanyol es va emportar Baena, el Barça li va interposar una demanda i va ser desestimada. No sembla que les lleis dels tribunals emparin els clubs, però al cap i a la fi parlem de persones i poden tenir aquesta llibertat".