El britànic Mark Cavendish es va imposar en un ajustat esprint amb el qual va acabar la cinquena etapa del Tour de França, per davant del noruec Edvald Boasson Hagen, mentre que l'australià Simon Gerrans va mantenir el mallot de líder.

Es tracta del seu primer triomf Cavendish en aquesta edició del Tour i el 24è en la seva carrera a la ronda gala. L'última l'havia aconseguit als Camps Elisis en l'última etapa de l'any passat. El ciclista de l'Illa de Man es va imposar en el primer esprint que va poder disputar, després que les caigudes o els ports el privessin dels que havia hagut fins ara. Cavendish, que als últims dies assegurava que arrossegava problemes pulmonars, va demostrar que segueix sent el més ràpid del pilot i es va treure l'espina de la vigília, en la que el seu equip, l'Omega, es va quedar a 75 centèsimes de la victòria en la contrarellotge per equips. Amb aquest triomf, el britànic es queda a una victòria del francès André Leducq, a quatre de Bernard Hinault i a deu del belga Eddy Merckx, l'home que més va aconseguir a la ronda gala. Per darrere va entrar, contra pronòstic, el noruec Boasson Hagen, de l'equip Sky del favorit Chris Froome, mentre que el tercer lloc va ser per a Sagan, del Cannondale.

L'arribada agrupada va impedir canvis en la general, liderada per segon dia per l'australià Gerrans, de l'Orica, guanyador de la contrarellotge per equips de la vigília, per davant de dos company d'equip, el sud-africà Daryl Impey i el suís Michael Albasini. Entre els favorits, Froome és el millor situat, en el lloc 7, amb sis segons de renda sobre Alberto Contador.