Un cop acabades les celebracions per l'ascens a Segona B, l'Olot ha posat fil a l'agulla ràpidament per tal de confeccionar una plantilla amb les màximes garanties. La prioritat de la directiva que presideix Joan Agustí era la de retenir el golejador i un dels homes més destacats de la temporada, com Carlos Martínez, i just abans de l'eliminatòria contra l'Il·licità el club va aconseguir assegurar-se'n la continuïtat. Ahir, l'Olot va anunciar també la continuïtat d'un altre dels pilars de l'equip, el central Albert Serra, que als seus 34 anys, seguirà defensant la samarreta vermella. La sortida del nigerià Mathiew Edile al Terrassa ja era coneguda i ahir se n'hi van afegir tres més. El club garrotxí va fer oficials també els adéus d'Ivan Cristino, André Mabil i de Gerard Zambudio. Aquesta mateixa setmana hi haurà més novetats pel que fa a renovacions i altes. Noms com els de Granell (Cadis) o Canal (Llagostera) agraden, i molt, tant a Àlex Terma com a l'entrenador Eduardo Vílchez. Les novetats arribaran també a l'àrea esportiva, on aterrarà David Comamala, que ha estat 10 anys vinculat al Figueres com a coordinador de la base i a l'àrea tècnica, treballant amb Tito Vilanova i Javi Salamero, entre d'altres professionals. Tindrà el càrrec de secretari tècnic.

Amb les renovacions de Carlos Martínez i Albert Serra, l'Olot s'assegura la continuïtat de dos dels seus homes més importants. El davanter mataroní, autor de 31 gols la passada temporada, ha marcat diferències, per això, l'Olot s'ha afanyat a lligar-lo. El club i el davanter van arribar a un acord per continuar abans de l'eliminatòria contra l'Il·licità per evitar qualsevol oferta d'altres equips. De la seva banda, Albert Serra complirà la seva tercera temporada a les files del conjunt garrotxí on hi va arribar l'estiu del 2011 procedent del Girona. Serra tornarà a jugar d'aquesta manera a una categoria a la qual hi va competir per darrer cop amb el Girona la campanya 07-08 però que coneix bé de la seva etapa al Figueres (2000-05). El banyolí va aconseguir amb l'Olot el seu tercer ascens de categoria després d'haver pujat amb el Girona a Segona A (2007-08) i amb el Llevant a Primera Disivió (2009-10).

Renovacions a banda, l'Olot també va obrir la porta de sortida a tres jugadors. Dilluns ja es va conèixer el fitxatge d'Edile pel Terrassa, mentre que ahir el club va fer oficial que tampoc continuaran aquesta temporada André Mabil, Ivan Cristino ni Gerard Zambudio. Mabil va arribar al mercat d'hivern procedent de La Jonquera i no ha tingut gaire participació actuant sempre com a suplent i recanvi d'algun dels defenses titulars. Segons informa el setmanari L'Empordà, Mabil compta amb una proposta en ferm del Figueres que valora positivament. De la seva banda, el migcampista tarragoní Ivan Cristino deixa l'Olot després de dues temporades i de veure com en la darrera ha perdut protagonisme i minuts. Per últim, Gerard Zambudio haurà estat un vist i no vist al club. L'extrem barceloní va incorporar-se lesionat a l'equip durant el mercat d'hivern i, malgrat que l'Olot confiava poder-ne disposar al tram final de Lliga, no s'ha recuperat i marxa sense haver disputat ni un sol minut.

El club treballa per anunciar en breu més renovacions i els primers fitxatges per a l'estrena de l'equip a la categoria de bronze. A més a més, hi haurà alguna altra baixa entre els jugadors que han aconseguit l'ascens a Segona Divisió B.