L'atleta olímpic de Lloret de Mar, Àngel Mullera, encara la fase decisiva de la temporada amb tres competicions de primer nivell de la seva especialitat, els 3.000 metres obstacles: la Diamond League de París (dissabte), el Campionat d'Espanya d'Alcobendas (27-28 de juliol) i el Mundial de Moscou (9-16 d'agost). En una mica més d'un mes el lloretenc es juga tota la suor i tot l'esforç d'un any. Tres carreres que poden servir per tancar la temporada per la porta gran.

Mullera, que l'any passat va poder competir als Jocs malgrat el calvari que va viure per les acusacions de dopatge dels organismes estatals -el TAS va acabar-li donant la raó-, arriba a la competició d'aquest cap de setmana a París "sense estar al 100%".

"Arribo a la Diamond sense el ritme de competició suficient", confessava ahir. "L'única cursa de 3.000 obstacles que he corregut aquest any va ser la del Trofeu Federacions, que vaig guanyar amb 8 minuts i 40 segons", explicava. "La resta han estat proves de cros, que és el que corro durant l'any per preparar-me per les competicions de pista, que són a l'estiu", explicava.

El temps aconseguit al Trofeu Federacions és excessivament superior a la seva millor marca en una Diamond (8.16). És per això que afronta aquesta primera competició "amb la intenció de baixar dels 8.200, almenys, estar entre els millors del món, que són els 8.24". Alhora, espera que la Diamond li serveixi "per agafar el ritme de competició que em fa falta pel Campionat d'Espanya i, sobretot, pel Campionat del Món, on sí que espero arribar al 100%".

A diferència de l'any passat, doncs, que va ser el segon millor europeu i el setè classificat de la Diamond, la de París ha de servir-li com un esglaó més per arribar als dos grans objectius d'aquest any, "sobretot el Mundial", que és la gran prova d'aquest 2013, i la darrera abans de marxar de vacances.