Més d'un seguidor del Girona es va ennuegar tot esmorzant ahir al matí quan Catalunya Ràdio va revelar que Javi Salamero seria presentat al migdia com a nou entrenador del Sabadell. La sensació d'incredulitat es va convertir en sorpresa quan el club vallesà ho va fer oficial. Només deu dies després de la seva presentació oficial com a director esportiu del Girona, Salamero deixava plantat l'equip de Montilivi per convertir-se en el nou entrenador dels arlequinats. La notícia de l'adéu de l'aragonès va eclipsar l'esperat anunci del nou entrenador de l'equip. Com era de preveure, serà Ricardo Rodríguez, que ahir va aconseguir desvincular-se de la Federació de l'Aràbia Saudita on exercia de seleccionador sub17. El Girona va fer pública la seva contractació a primera hora de la tarda, hores després de la presentació de Salamero a Sabadell. D'aquesta manera, i després d'uns quants dies de negociacions i incertesa, el Girona va passar en un sol dia a tenir nou entrenador i a quedar-se sense director esportiu.

Ningú va aclarir els motius de l'adéu de Salamero però tot sembla indicar que al vespre de dimarts es va produir alguna discrepància entre l'exdirector esportiu i la propietat que va precipitar aquest desenllaç. De fet, ja abans d'acceptar la proposta del Girona, Salamero s'havia vist amb els nous màxims accionistes del Sabadell per fer-se càrrec de l'equip però ho havia rebutjat per tornar a Montilivi.

Malgrat tot, les negociacions dutes a terme per Salamero per contractar Ricardo Rodríguez estaven encarrilades del tot i l'asturià es va convertir ahir també en el nou entrenador gironí. Rodríguez torna al Girona després que ja s'assegués a la banqueta -fent tàndem amb Salamero- la temporada del febrer al juny del 2007 amb ascens a Segona Divisió B inclòs. Després de la seva etapa al Girona, Rodríguez va entrenar el Màlaga B i també va ser segon entrenador i director esportiu del primer quip andalús. L'asturià encara es troba a Aràbia Saudita però confia ser ben aviat a Girona per tal de començar a posar fil a l'agulla a la planificació de la nova temporada. Mentrestant, i des de la distància, ja fa un parell de dies que treballa en la configuració de la plantilla en matèria de renovacions, baixes i fitxatges.

Ja sense Salamero i amb Rodríguez a la banqueta, el secretari tècnic, Sergi Raset, torna a convertir-se en el nou màxim responsable esportiu. Raset tindrà la col·laboració de Juanjo Cuéllar que substitueix Gemma Deumal com a secretari de l'àrea esportiva.

El retrobament entre Javi Salamero i Ricardo Rodríguez no serà possible

Javi Salamero i Ricardo Rodríguez van fer tàndem a la banqueta del Girona la segona volta de la temporada 2006-07 que va acabar amb l'ascens a Segona B. Si llavors va ser Rodríguez qui no va voler seguir a Girona i va marxar al Màlaga, sis anys després el retrobament no serà possible perquè Salamero ha marxat per sorpresa al Sabadell. Ahir al migdia va ser presentat després d'haver conduit les negociacions pel fitxatge de Rodríguez com a entrenador del Girona. Salamero signa per dues temporades amb el conjunt vallesà, el seu quart club en només nou mesos (Llagostera, Nàstic i Girona l'han precedit).