L'Uni Girona viurà una cinquena temporada consecutiva a Lliga Femenina 1. Els dubtes ja han passat a la història i, després de les últimes converses entre el club i l'alcalde Carles Puigdemont, els responsables de l'Uni varen formalitzar ahir la inscripció a la Federació Espanyola presentant els corresponents avals que, com l'any passat, els posa la Diputació. "Estem molt satisfets, perquè crec que ens ho mereixem per la manera com hem treballat en aquests últims anys. Mantenir el primer equip a LF-1 és molt important per al club i també per a la ciutat", explicava ahir el president del club Llorenç Biargé que va voler agrair l'ajuda de les institucions: "la Diputació ens ha donat suport des del primer dia". L'Uni Girona serà avui un dels equips que anunciï la federació en una nova temporada de Lliga Femenina 1 que, amb la precaució habitual que s'ha de tenir sempre en el món de les competicions organitzades per la FEB, hauria de tenir més dels onze equips de l'any passat. Es parlava de catorze equips, però els problemes econòmics del Navarra ho poden deixar en només tretze. Un altre cop, hi haurà lliga imparell...

La confirmació oficial que l'Uni seguirà a LF-1 permet que, a partir d'avui, el club desencalli la planificació esportiva que estava congelada. "Esperem anunciar ja la continuïtat de l'Anna Caula i també comptem amb jugadores com Bou, Jordana o Freixanet", deixava anar ahir el president Llorenç Biargé que, tot i admetre que no tenen el pressupost cobert, està convençut que "treballant tota la temporada podrem assumir bé les despeses i anar eixugant el dèficit que hem hagut de generar a causa de les retallades en les diferents ajudes que teniem compromeses".

Biargé ja donava ahir per feta la renovació d'Anna Caula que, aquest estiu tornarà a dirigir la selecció espanyola sub19, i al mateix temps parlava del compromís amb el club de jugadores "amb ofertes importants d'altres clubs, que volen continuar aquí perquè s'hi troben molt còmodes". En aquest grup, lògicament, hi entraria la gironina Eva Bou, però també peces molt important de l'Uni de l'any passat com Noemí Jornada, Anna Carbó, Jael Freixanet o, fins i tot, la nord-americana Allison Feaster. "La nostra idea és arribar a tenir set jugadores professionals i completar les altres fitxes amb jugadores de la nostra base", detallava Biargé. Entres les jugadores joves amb opcions de fer el salt hi destaca la base Èlia Ros, però, si continuen a Girona, també Carla Jou i Sílvia Diao a més de les més joves Ana Jodar i Pilar Comella. Les restriccions econòmiques han provocat que, de carar a la propera temporada, l'Uni no tingui un segon equip a Copa Catalunya i això complicarà la vinculació al primer equip de les jugadores que no en tinguin fitxa. Més enllà de disposar d'un filial, el president de l'Uni Girona té clar que mantenir el primer equip a l'elit és important per "a una base que ha aconseguit grans resultats en pre-infantils, infantils i cadets i que ara no podia quedar-se sense cap referent a nivell professional".