Els advocats del davanter del Barça Leo Messi varen mantenir ahir un primer contacte amb la Fiscalia per intentar arribar a un acord, després que l'astre argentí i el seu pare fossin imputats per defraudar al fisc estatal més de 4 milions d'euros. Segons varen explicar ahir fonts pròximes al cas, en aquesta primera presa de contacte els advocats de Messi van plantejar la seva intenció d'assolir un pacte per tancar l'assumpte com més aviat millor, si bé de moment no s'ha arribat a cap acord.

El punta argentí del Barcelona i el seu pare, Jorge Horacio Messi, estan citats a declarar com a imputats el pròxim 17 de setembre acusats de no declarar 4,1 milions d'euros en els exercicis 2007, 2008 i 2009, corresponents als drets del jugador.

Messi va pagar a Hisenda a mitjans de juny uns altres 10 milions d'euros en sengles declaracions complementàries de l'IRPF corresponents als exercicis de 2010 i 2011, que també estaven sent investigats.

Segons aquestes mateixs fonts, els advocats de Messi tenen la intenció de prosseguir amb els contactes amb la Fiscalia, i també amb els representants de l'Advocacia de l'Estat, ja que perquè hi hagi un acord és necessari comptar amb el seu beneplàcit. La intenció dels advocats de Messi és que s'arribi a un acord satisfactori per a totes les parts per tancar l'assumpte el més ràpid possible, per la qual cosa s'estan analitzant totes les possibilitats. Una de les possibilitats, segons les mateixes fonts, seria que Messi assumís la seva responsabilitat i pagués a Hisenda els 4,1 milions d'euros que presumptament ha defraudat, més la multa corresponent, que segons el Codi Penal pot ser d'entre el doble fins a sis vegades la quantitat defraudada.

La Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona, que és la que va presentar la querella contra Messi i el seu pare, estima que el futbolista va simular la cessió dels seus drets d'imatge a societats instrumentals radicades en paradisos fiscals, com Belize i Uruguai, i complementàriament, va signar contractes de llicència, agència o prestació de serveis entre aquestes i altres companyies instrumentals domiciliades en jurisdiccions de conveniència, com Regne Unit i Suïssa. La Fiscalia dóna per fet en la seva querella que la iniciativa defraudatòria va partir del pare de Messi, que també exerceix com a representant del futbolista, ja que va ser qui va encarregar la creació d'una primera societat instrumental quan el guanyador de quatre Pilotes d'Or encara era menor d'edat.