L'eslovac Peter Sagan va aconseguir ahir la seva primera victòria en aquest Tour de França en un reduït esprint a Albi, després d'haver sumat tres segons llocs, mentre que el sud-africà resident a Girona Daryl Impey (Orica) va mantenir el mallot groc.No hi ha canvis en la general a l'espera de la jornada d'avui en la qual començaran els Pirineus.

Sagan va superar l'alemany John Degenkolb Argos) i l'italià Daniele Benatti (Saxo) en un esprint en què faltaven els capos de les arribades, el britànic Mark Cavendish (Omega) i els alemanys André Greipel (Lotto) i Marcel Kittel (Argos), que s'havien despenjat del pilot dels favorits. En una etapa que s'anunciava tranquil·la, en vigílies de l'inici de l'alta muntanya pirinenca, l'equip Cannondale de Sagan, al qual se li escapava el triomf després d'haver creuat en tres ocasions la meta en segona posició, va efectuar un cop mestre. Va aprofitar l'ascens a la cota de la Croix de Mounis, de segona categoria però amb rampes de fins al 15 per cent de desnivell, per tensar la carrera i treure del grup de favorits els tancs del pilot, que pateixen quan la carretera enfila cap amunt. La tàctica va funcionar i els companys de Sagan van aconseguir distanciar Cavendish i Greipel, que s'havien imposat en les dues arribades massives que hi havia hagut fins ara. A partir d'aquí, es va iniciar una persecució entre els homes de l'Omega i del Lotto per darrere i els de la Cannondale per davant. Aquests varen ser més forts. A falta de menys de 50 quilòmetres per al final, els perseguidors van abandonar el seu intent d'atrapar el pilot dels favorits. En aquell moment Sagan va mostrar que era el més fort dels supervivents. Degenkolb va intentar sorprendre l'eslovac, però Sagan no estava disposat a deixar escapar una nova victòria, com ja li havia succeït en tres etapes en aquesta edició del Tour.

El Tour arriba avui als Pirineus, amb la primera arribada en alta muntanya, a l'estació d'Ax 3 Domaines, de primera categoria, després d'ascendir el port de Pailhères, de categoria especial.