Christopher Froome (Sky) es va imposar amb autoritat a Alberto Contador (Saxo) en el primer assalt de muntanya del Tour de França 2013, als Pirineus, i es va vestir amb el mallot groc després de creuar la línia de meta en solitari en una jornada en la qual va sentenciar a la resta de favorits.

Primer combat del Tour, primera i contundent exhibició de Froome i tot l'Sky, que van preparar l'etapa per l'emboscada final, la qual va acabar amb tots els rivals directes, noquejats per la força del britànic d'origen kenyà, qui va atacar a 5 quilòmetres de meta fins signar la seva segona victòria al Tour. Froome va creuar la línia d'arribada eufòric, conscient que acabava de donar una bona esgarrapada als seus enemics, assenyalant amb el dit índex el seu pit amb el nom de l'equip. Per darrere seu, els rivals anaven arribant abatuts. El seu company Richie Porte va seguir a 53 segons i Alejandro Valverde a 1.08. Mikel Nieve (Euskaltel) a 1.34 i Alberto Contador, que va patir més del previst, va acabar a 1.45 minuts. Els efectes del tornado de l'Sky i Froome també van aconseguir deixar al català Purito Rodríguez, a 2.06, Andy Schleck a 3.34 i Cadel Evans a 4.13. Tots a terra.

Froome va rematar brillantment l'obra de l'Sky al llarg dels 195 quilòmetres que van unir en la vuitena etapa Castres al cim d'Ax 3 Domaines. I es va vestir de groc per primera vegada amb diferències apreciables en la general. El líder que hereta el mallot groc del sud-africà Daryl Impey té com a escorta al podi el seu company australià Richie Porte, a 51 segons i tercer apareix Alejandro Valverde (Movistar) a 1.25 minuts. El murcià va aprofitar el treball del colombià Quintana i va poder salvar els mobles davant la piconadora de l'esquadra britànica. Contador es va allunyar al setè lloc a 1.51 i Purito al novè a 2.31. "Un dia així és òptim i queden dues setmanes de carrera. Tractarem de mantenir el mallot groc fins a París", va dir Froome després del cop mestre.

La segona i última etapa dels Pirineus al Tour, consta de cinc ports de primera categoria i un de segona, de 168,5 quilòmetres i va des de Saint-Gironds a Bagnères-de-Bigorre.