A una setmana per iniciar els entrenaments de pretemporada el Girona només ha fet un fitxatge (Matamala) i ha resolt el problema generat a la banqueta amb la marxa de Rubi al Barça (l'arribada de Ricardo Rodríguez). Hi ha, per tant, encara molta feina a fer, i es dóna la circumstància que el secretari tècnic Sergi Raset l'haurà de fer en solitari després que Javi Salamero marxés per sorpresa dimecres al Sabadell. Raset diu que aconseguir "serenor i estabilitat" a l'àrea esportiva com s'ha fet des de finals de la temporada 2011/12 és "clau" per garantir bons resultats esportius i no es mostra preocupat per les baixes d'homes importants com Benja, Luso i Acuña. "L'estiu passat també semblava que sense Dorca baixaríem a Segona B, o que si no teníem Coro, perdríem gol, i al final el que vam fer va ser repartir-lo amb homes com Benja, Acuña, Felipe, Jandro...", reflexiona.

El club té diversos fronts oberts. En l'apartat de renovacions el Girona ha ofert la continuïtat a Jandro, David Garcia i Eloi i confia en tres respostes positives, tot i que l'interés del Sabadell pel lateral pot complicar l'operació. En funció dels futbolistes que acabin firmant, caldran més o menys fitxatges, tot i que Raset calcula que aquest estiu hauran d'arribar a Montilivi entre "set i vuit" cares noves. De moment a Marcos Tébar no li han fet cap oferta formal "perquè ens hem donat un marge de temps. Ell té intenció de fer un pas endavant i s'ha de veure què passa". A Toni Moral se li ha ofert una continuïtat a la baixa.

Gironitzar l'equip

A l'espera de concretar les renovacions la plantilla del Girona està formada per una dotzena de futbolistes: Becerra, Richy, Migue, Moisés, Chus Herrero, Carles Mas, Juncà, Matamala, Pere Pons, Juanlu Hens, Jofre i Felipe. Aquí ha hi figuren Mas i Pons, del filial, que aquest any estaran en dinàmica del primer equip, i també es preveu incorporar-hi d'altres futbolistes de la demarcació. Raset avisa que "no només firmarem gironins" però admet que la "gironització" interessa. No parla de noms, però sembla evident que jugadors com Dalmau, Balliu, Toribio, Dorca i Alan Baró són a l'agenda, malgrat que alguns d'aquests s'haurien de desvincular primer dels seus clubs per poder plantejar-se aterrar a Montilivi.

En aquesta línia el club mantindrà una clara aposta pel futbol base, després de la bona temporada que van protagonitzar el filial, el juvenil A i la resta d'equips del planter. Arnau ja està confirmat com a entrenador de B a Primera Catalana i s'intentarà fer una plantilla per pujar a Tercera. La "gironització" també es farà durant la pretemporada del primer equip disputant partits contra rivals de casa com el Palamós i el Llagostera (confirmats).