Jordi Guerrero va aterrar fa tres setmanes a Palamós al costat del nou secretari tècnic, Oriol Alsina, provinents del Llagostera, on van treballar plegats al cos tècnic. Guerrero ha dirigit el Girona B, Arbúcies, Amer, Tordera i Farners, però mai un equip de Tercera Divisió. De la mà d'Alsina se li ha obert una nova porta que vol aprofitar.

Debuta a la categoria amb el degà del futbol català. Com s'ho agafa, com un repte?

Totalment. És un repte que encaro amb molta il·lusió i moltes ganes, amb la intenció de portar el Palamós a dalt de tot.

L'any passat l'equip va quedar una mica més avall de mitja taula, però vostè diu que volen ser a dalt de tot. L'objectiu, doncs, és el "play-off" d'ascens?

Volem fer una gran temporada perquè ja convé que el degà estigui a dalt de tot. Ja són molts anys. El projecte endegat ens marca que en dos anys hauríem d'estar al play-off. Personalment l'exigència és màxima, em poso el llistó a dalt de tot, però òbviament a l'equip no puc demanar-li això. Com a entrenador els haig de conscienciar d'anar pas a pas, partit a partit, on mirarem de donar-ho tot.

Quins són els favorits d'aquesta campanya 2013-2014?

Tot i que l'any passat no vaig veure gaire la categoria, perquè vaig estar molt posat en la Segona B, estic convençut que els que van fer play-off (Cornellà, Europa i Manlleu) tornaran a ser a dalt. El Figueres també té bona pinta. Això sí, estic segur que hi haurà alguna sorpresa. Sempre n'hi ha.

Quin estil li agradaria implantar al Palamós.

M'agradaria fer un equip que tingui la pilota, el més agressiu possible quan no la tingui. Saber-nos adaptar als camps de la categoria, perquè no és el mateix jugar a casa, on el terreny de joc és ample, la gespa és natural i pots jugar al toc, que anar al camp de l'Europa, per exemple, on la gespa és artificial i costa més jugar-hi.

Per tant a fora, a adaptar-se a les circumstàncies.

Exacte. A fora el que volem és ser llestos i saber jugar, tant si hem de mantenir la possessió com fer-ho deforma directa i buscant la segona jugada.

El president del club, Miquel Aguilar, comentava aquesta setmana que està molt il·lusionat amb Oriol Alsina. Què aporta el nou secretari tècnic per allà on passa?

Sobretot molt d'optimisme. És una persona que ha pujat cinc categories al Llagostera, plantant-lo a Segona B, i per això tothom el veu com un guanyador.

Entre dilluns i dimecres vau estar fent el draft a Palamós. Com ha anat l'experiència?

Molt bona iniciativa. Estem contents i segur que ens quedarem un parell de jugadors per fer la pretemporada com a mínim.