El nou tècnic del Girona, Ricardo Rodríguez, s'ha presentat avui oficialment com a nou responsable de la banqueta d'un club al qual pretén convertir en "referència" en la categoria.

Rodríguez suplirà a partir d'ara Joan Francesc Ferrer 'Rubi', que s'ha incorporat a la disciplina del FC Barcelona i assolir així el seu repte de preparar un equip de la Lliga de Futbol Professional.

El nou tècnic del Girona ja coneixia el club de la seva època com a entrenador del juvenil en la temporada 2006-07, que va acabar com a ajudant de Javi Salamero quan la plantilla professional militava en la Segona Divisió B.

Anteriorment, Ricardo Rodríguez havia estat director de l'escola de futbol del Reial Madrid a Mèxic i, després del seu pas per Montilivi, es va incorporar al filial del Màlaga, on va arribar a exercir de segon de Juan Ramón López Caro en el primer equip.

Després de deixar el club malagueny, Rodríguez treballava des del 2011 a l'Aràbia Saudita com a integrant del cos tècnic liderat per Frank Rijkaard que es feia càrrec de la selecció d'aquell país.

El nou tècnic del Girona ha admès avui durant la seva presentació que "sempre" li va agradar la idea de tornar per considerar-lo "el millor lloc per seguir entrenant a nivell professional".

La filosofia de Ricardo Rodríguez, segons ha explicat, serà "la de tenir la pilota, tenir capacitat de recuperar-la quan es perdi i tenir ordre, perquè és primordial en aquesta categoria donar poques opcions de gol al rival".

Un dels seus primers treballs serà ajudar a la confecció d'una plantilla a la qual li falten molts elements, encara que ha puntualitzat que no s'ha de "signar per signar".

"Tenim els noms de les primeres opcions dels jugadors que volem per a cada posició i, ara, cal esperar i treballar per poder lligar-los", ha afegit el tècnic.

Ricardo Rodríguez, qui ha reconegut que els reforços en posicions d'atac són primordials, començarà a treballar amb el seu nou equip dilluns que ve.