La temporada 2013/2014 aixeca avui el teló. No ho farà encara sobre els terrenys de joc, sinó amb el tradicional sorteig del calendari de la propera Lliga de Primera i Segona A, un dels punts del dia de l'Assemblea que la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) té previst celebrar. Enguany, però, serà un sorteig d'aquells moguts i amb certa polèmica pel que fa a la Lliga Adelante. I és que quan falta poc més d'un mes perquè arrenqui la competició, encara no s'ha arribat a cap decisió sobre el futur del Guadalajara, teòricament descendit administrativament a Segona B, però que encara és a l'espera d'un últim recurs per mantenir la categoria. Esportivament van salvar-se per mèrits, però el seu hipotètic descens faria que el Múrcia, que va acabar quart per la cua, se salvés. A hores d'ara, cap dels dos clubs sap on militarà aquesta temporada, així que el sorteig d'aquest migdia es preveu, si més no, un pèl atípic.

El plat fort de la jornada, un any més, serà conèixer la primera jornada de la Lliga BBVA, prevista pel cap de setmana del 17 i 18 d'agost, així com també conèixer les dates dels dos clàssics entre el Barcelona i el Reial Madrid.

Més mogut serà conèixer el calendari de Segona A. Les dates són similars a la Lliga BBVA (arrenca el mateix cap de setmana), encara que no coptarà amb partits entre setmana i el campionat es prolongarà fins al 8 de juny, abans de la disputa de les eliminatòries d'ascens. Amb la situació del Guadalajara (està pendent d'un recurs del Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva) i el Múrcia encara a l'aire, la RFEF inclourà un teòric equip X a l'hora de configurar el seu calendari, tot esperant que es conegui, definitivament, la identitat de l'equip que continuarà un any més a Segona A.

Toribio queda lliure

Mentre tot plegat es resol, el Múrcia va anunciar ahir l'extinció del contracte de 8 jugadors del primer equip, entre ells el saltenc Dani Toribio. Els murcians haurien de ser equip de Segona B per mèrits esportius però el descens administratiu del Guadalajara, si es confirma, els repescarà. De tota manera a Múrcia van aprofitar ahir que no se sap on jugaran per rescindir Alberto Cifuentes, Jorge García, José Manuel Catalá, Emilio Sánchez, Medhi Nafti, Francisco Sutil i Saúl Berjón, a banda del mateix Toribio.

En els contractes d'aquests futbolistes hi havia una clàusula a través de la qual el vincle podia trencar-se si es produïa el descens de categoria. Tot i que si es confirma l'adéu del Guadalajara el Múrcia no baixarà, el club grana va aprofitar la circumstància per treure's de sobre vuit futbolistes amb contracte per reduir massa salarial. D'aquesta manera, el saltenc Dani Toribio queda lliure, pel que es converteix en una opció per al Girona per reforçar el seu mig del camp. Posa així el punt i final a la seva breu etapa al Múrcia, on va arribar al mercat d'hivern procedent del Vila-real, club que l'havia fitxat el 2011 després de signar un bon any a la Ponferradina.