Quan encara resta una setmana perquè l'activitat purament futbolística torni a envair Montilivi, l'estadi aixecava ahir el teló de la temporada 2013/2014 amb la presentació de l'entrenador, que no només té la missió de substituir Rubi, sinó també de mantenir el nivell d'excel·lència que el curs anterior es va aconseguir amb el maresmenc al capdavant de l'equip. En el primer acte oficial de la nova campanya i acompanyat pel president Joquim Boadas i el secretari tècnic Sergi Raset, va fer la seva primera entrada a escena Ricardo Rodríguez, el nou guia del Girona. L'asturià, amb un somriue d'orella a orella perenne, va manifestar la seva felicitat i el seu agraïment al club per haver-li permès "fer el que més m'agrada", que no és altra cosa que entrenar. I no només això. Durant prop d'un quart d'hora, i a banda d'admetre que Rubi i l'anterior cos tècnic li han posat el llistó "ben alt", Rodrí?guez va exposar quin és el Girona que vol, amb quina classe de futbolistes té ganes de comptar i va subratllar també la intenció de mantenir la il·lusió entre una afició que, en els seus millors desitjos, omplirà cada dues setmanes Montilivi.

Dies i dies després de pair la marxa de Rubi i amb temps suficient perquè l'afició comencés a impacientar-se veient que la banqueta de l'estadi continuava òrfena, per fi el Girona va escenificar ahir la presentació oficial del nou tècnic blanc-i-vermell. Ricardo Rodríguez, mà dreta de Salamero en l'ascens a Segona B l'estiu del 2006, torna així al club català, aquesta vegada, per fer-se càrrec del primer equip. Tot un "orgull" per a l'asturià, "satisfet" de tornar a un "gran club" com ho és el gironí, entitat que li ha permès "ser entrenador", la seva gran passió. Només posar els dos peus a Montilivi i de rebre les pertinents presentacions tant de Joaquim Boadas com de Sergi Raset, Rodríguez va conduir la seva primera roda de premsa. Va ser una ferma declaració d'intencions i una clara demostració que no ha vingut a Girona a perdre el temps. "Volem mantenir la il·lusió", va declarar. Desitja un equip que torni a enganxar l'afició com va fer la temporada passada, una plantilla que transmeti uns "valors" a través del seu joc; un grup de gent compromesa i un conjunt que faci que l'estadi s'ompli a vessar cada dos per tres.

"Esperem que cada quinze dies es pengi el cartell de no hi ha entrades a Montilivi. Això serà un sinònim que hi ha un equip i uns jugadors que s'identifiquen amb una idea, la de seguir creixent per ser tota una referència a la categoria", expressava. El tècnic, ?igualment, donava a conèixer el seu full de ruta pel que fa a la filosofia de joc. "M'agrada que el meu equip tingui la pilota i la iniciativa del joc. I no només això, sinó també la capacitat de pressionar i robar la pilota a l'adversari. Encara més: ens han de generar poques ocasions de gol. En definitiva, el que vull és que el Girona sigui el protagonista del partit".

Admetia també que la seva tasca no serà fàcil, sobretot perquè l'aficionat i el món del futbol té ben recent la gesta que el Girona de Rubi signava l'anterior campanya. "El llistó està molt alt", reconeixia Rodríguez. "Les comparacions són inevitables perquè la temporada passada és increïble. Però volem seguir creixent, convertir-nos en una referència a la categoria i poder guanyar qualsevol equip. I per aconseguir-ho, hem d'anar a poc a poc, pas a pas".

Consens amb els fitxatges

Jordi Matamala és, fins ara, l'única cara nova en una plantilla que, des que la temporada va baixar el teló fa unes setmanes, no ha fet altra cosa que veure com li han marxat jugadors. Tot i això, Ricardo Rodríguez no té pressa i des de fa uns dies que ja planeja, juntament amb Sergi Raset i el seu segon, Miquel Àngel Muñoz, la confecció d'un equip que, a hores d'ara, només disposa de 13 futbolistes. "Ara ens toca anar pas a pas a l'hora de construir l'equip. No volem signar jugadors per signar. N'hem parlat de tot això i ja tenim una sèrie de noms i sabem quines són les nostres primeres opcions. Ha arribat l'hora de negociar i convèncer els jugadors, però s'ha de tenir paciència", explicava ahir l'asturià, qui assegurava que vol arribar al final de mercat amb la plantilla "pràcticament tancada" però sense passar per alt les possibles "gangues" que solen aparèixer a finals d'agost.

Parlava en plurar Rodríguez perquè no és l'únic que a Montiliv treballa per omplir de peces l'engranatge blanc-i-vermell. "Volem fitxar en consens; el cos tècnic i també Sergi Raset anem a una. Tinc plena confiança en la secretaria tècnica i estic tranquil, perquè els noms que m'ha posat sobre la taula són bons. En Sergi (Raset) està treballant al màxim de les seves possibilitats per muntar un bon equip".

Rodríguez no només està obert a buscar cares noves a l'exterior. El tècnic, com bé va reconèixer ahir, té molt en compte la base i, sempre que ho cregui convenient, està obert a donar una oportunitat als joves del filial si l'equip així ho necessita. "La base és un dels pilars", va subratllar l'asturià, que ja va dirigir el juvenil gironí durant un tram de la temporada 2006/2007 abans de fer el salt al costat de Javi Salamero a la primera plantilla. "Vull ser part d'un projecte complet, que ho tingui tot en compte. També s'ha de mirar cap avall i considero que qualsevol jugador que mereixi pujar al primer equip, ho farà. S'ha de ser valent. Trobo que el futbol formatiu és un patrimoni que s'ha de cuidar", va expressar.