El Barcelona començarà a defensar el títol de Lliga que va aconseguir la temporada passada davant el Llevant al Camp Nou el cap de setmana del 17-18 d'abost. L'assemblea general de la Federació Espanyola va servir ahir per sortejar el calendari de Primera Divisió, que tindrà en els clàssics entre els blaugranes i el Madrid els seus principals plats forts. El primer arribarà el 27 d'octubre, en la jornada 10, al Camp Nou, mentre que el de la segona volta va caure programat per al 23 de març.

El primer rival del conjunt blaugrana sembla assequible. El cap de setmana del 17 i 18 d'agost, quan comença el torneig, el nou Llevant de Joaquín Caparrós, a l'estadi, pot ser el primer equip a patir la dupla Messi-Neymar a la Lliga. Mentrestant, el Reial Madrid rebrà un equip més complicat. El Santiago Bernabéu s'estrenarà amb el Betis de Pepe Mel, que el curs passat va acabar la temporada en llocs europeus. L'Espanyol, per la seva banda, visitarà el Celta, una reedició de la darrera jornada de l'últim campionat.

La primera jornada de la Lliga BBVA deixarà també quatre partits molt interessants. A l'estadi Ramón Sánchez Pizjuán s'enfrontaran el Sevilla i l'Atlètic de Madrid. L'equip de l'argentí Diego Simeone, tercer l'any passat, tindrà un compromís complicat en la seva estrena en un duel d'alta tensió els últims anys. També el València i el Màlaga, que estrenen entrenador -Miroslav Djukic i Bernd Schuster- jugaran a Mestalla un duel d'alta volada entre dos dels millors equips de la passada campanya. En el seu retorn a Primera Divisió, Almeria -l'equip que va privar el Girona de l'ascens- i Vila-real, es veuran les cares a l'estadi dels Jocs Mediterranis, amb l'Elx, l'altre equip que va pujar de categoria, estrenant la seva nova etapa a Primera al camp del Rayo Vallecano.

Els dos clàssics

A l'horitzó quedarà el primer "clàssic". El sorteig va dictaminar, durant l'Assemblea de la Federació Espanyola de Futbol, que la primera data clau del torneig serà el 27 d'octubre, quan Barcelona i Reial Madrid jugaran per primera vegada al Camp Nou. Serà en la desena jornada, tres més tard que el curs anterior, quan els dos ?e?quips es van enfrontar el 7 d'octubre, també al Camp Nou. La tornada serà a l'estadi Santiago Bernabéu el 23 de març, en la jornada 29 del campionat.

La Lliga 2013-2014 acabarà el 18 de maig, una mica abans que altres vegades pel Mundial que es disputarà al Brasil. Al llarg de la campanya hi haurà tres jornades en dimecres, el 25 de setembre (la sisena), el 30 d'octubre (l'onzena) i el 26 de març (la trentena).

A més a més, el cap de setmana del 6 al 8 de desembre no hi haurà Lliga a Primera, ja que aquestes dates es reservaran per a l'anada de la tercera eliminatòria de la Copa del Rei, en la qual debutaran els equips de Primera.

Abans de l'arrencada de la lliga en totes les categories, la selecció espanyola de Vicente Del Bosque disputarà un amistós el 14 d'agost a Guayaquil contra l'Equador i l'Atlètic de Madrid i el Barcelona jugaran la Supercopa. L'anada serà al Vicente Calderón, el 21 d'agost, i la tornada al Camp Nou el 28 del mateix mes. Els dos partits es jugaran a 2/4 d'11 de la nit per no coincidir amb la prèvia de la Lliga de Campions. Precisament aquests dos equips protagonitzaran el partit més interessant de l'última jornada de la temporada. El Barcelona rebrà al conjunt blanc-i-vermell en un partit que podria decidir un torneig. També en la darrera jornada, l'Espanyol visitarà el Madrid al Bernabéu.

Els derbis entre els blanc-i-blaus i el Barça arribaran en la jornada 12 (3 de novembre, al Camp Nou, una setmana després del clàssic) i en la 31 (30 de març a Cornellà-El Prat).