Un "diamant" ha aterrat a la Premier League. Així va definir dimecres el tècnic de l'Everton, Robert Martínez, el gironí Gerard Deulofeu, el seu darrer fitxatge, i d'aquesta manera van convenir a anomenar-lo la majoria de diaris anglesos ahir. El punta gironí no és cap desconegut pel futbol anglès perquè ja fa temps que, de manera cíclica, Deulofeu havia col·leccionat informacions que el situaven a l'òrbita del Chelsea, l'Arsenal o el Manchester, igual com d'altres dels principals clubs europeus. Hi ha expectació per veure'l debutar: molts ja consideren que pot ser la gran revelació d'aquesta temporada.

El titular més rocambolesc el firmava The Sun amb un joc de paraules amb el nom de Martínez, el cognom de Deulofeu i el mot "few" (pocs), per dir que Robert tenia pocs dubtes s0bre l'èxit d'aquesta contractació. Allà també es feia referència a les paraules del tècnic on el qualificava de "joia", unes declaracions destacades a la majoria de mitjans.

Liverpool Echo obria amb unes declaracions del gironí on destacava que "entrenar-me al costat de Messi i Iniesta m'ha ajudat" i destacava com a determinant per a l'operació la presència de Robert Martínez a l'Everton: "d'altres clubs anglesos hi estaven interessats, com ara el Liverpool, però la presència del tècnic català ha estat decisiva". Deulofeu es mostrava molt satisfet per jugar un any de "blue" i admetia que havia parlat telefònicament amb el seu nou entrenador.

Que Deulofeu és la joia del planter blaugrana fa anys que s'escriu, com també l'interès que sempre ha tingut el Barça a intentar evitar que el seu caràcter inconformista i guanyador li jugués males passades durant l'etapa de formació. D'això en parlava el Daily Mail dient que "Deulofeu és àmpliament considerat com un dels futbolistes més interessants del planter del Barcelona, però, també té el potencial per convertir-se en el més frustrant, després d'haver estat descrit com "una versió immadura de Cristiano Ronaldo". Per això apunten que "Martínez necessitarà totes les seves habilitats d'entrenador per perfeccionar-lo per al futbol anglès".

El jugador gironí apareixia descrit com "un prodigi" i com "un dels més joves talents d'Espanya" a The Guardian, diari on es destacava la seva "visió creativa" del futbol i la seva bona "definició". El rotatiu recorda que ha renovat pel Barça fins al 2017 i que al Camp Nou esperen que aquest any a la Premier el faci madurar definitivament per al primer equip.

Amb Deulofeu ja hi haurà dos jugadors gironins competint a la màxima categoria del futbol anglès aquesta temporada. Muniesa jugarà a l'Stoke i el punta a l'Everton. L'aficionat gironí ha d'apuntar una data a l'agenda: el 30 de novembre, "derbi" a Goodison Park (16.00).