Ivan Balliu va tancar el passat 30 de juny una etapa de 8 anys al planter del FC Barcelona. Tenia només 13 anys quan els scouters del Barça van fixar-se en aquell migcampista rosset del Girona i no van dubtar a incorporar-lo. Temporada rere temporada, Balliu va anar cremant etapes fins a arribar al filial amb el qual en els tres darrers cursos a Segona A a disputat 53 partits. El club blaugrana, tanmateix, va decidir no renovar-lo i des da fa uns dies Balliu és al mercat com un agent lliure. La seva situació va fer que el Girona s'hi fixés de bon començament com una bona alternativa per ocupar el lateral dret. Els adéus de Jose Martínez i Txiki Urbistondo han deixat buit el cantó dret de la defensa, i l'afany de gironitzar la plantilla va fer que el club mogués peça per incorporar-lo. Els contactes entre Balliu i el Girona han existit i existeixen però el futur del defensa de Caldes de Malavella sembla lluny de la seva terra. Balliu encara no té decidit on jugarà aquesta temporada i tot i que no descarta fer-ho a Montilivi tot sembla indicar que farà les maletes a l'estranger. I és que a banda de la proposta del Girona i d'alguna altra de Segona A, Balliu compta amb ofertes d'equips de les primeres divisions d'Itàlia, Alemanya i Grècia.

"Encara no sé què faré però m'atrau la possibilitat de jugar a l'estranger a Primera Divisió", assegura Balliu, que tot i això no tanca la porta al seu Girona. "En el fons, el Girona és el club que m'ha donat l'oportunitat d'arribar al Barça i em faria molta gràcia tornar-hi. Estic valorant quina és la millor opció per mi", expressava Balliu, que negava tenir cap oferta del ?Brighton ni de cap altre equip britànic.

Amb Balliu lluny, l'altra alternativa gironina al lateral dret és ?Albert Dalmau. El de Sils encara no té clar tampoc el seu futur i estudia propostes de l'estranger així com del Castella i l'Sporting de Gijón. Mentrestant un altre gironí com Dani Toribio sembla que s'allunya també del Girona ja que el club prioritza un altre tipus de migcentre que pugui competir amb Matamala, Eloi Amagat i Pere Pons. Pel que fa la porteria, després d'haver preguntat al Nàstic per Rubén Pérez, el Girona té altres preferències i l'aragonès té ben pocs números de l'acompanyant d'Isaac Becerra aquesta temporada.

Amistós contra el Peralada

D'altra banda i mentre el Girona encara no ha fet públic el calendari de partits amistosos d'aquesta ?pretemporada, ahir el Peralada va anunciar un matx al Municipal contra els gironins pel diumenge 28. El Girona sí que té confirmats els partits contra el Llagostera (dia 27), el Palamós (dia 3 d'agost, 19.00), el Trofeu Costa Brava el 7 d'agost contra l'Espanyol, un altre partit davant l'Espanyol B el dia 11 d'agost a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besòs . El Girona treballa per acabar de lligar un parell o tres d'amistosos més aquest estiu abans del debut a la Lliga Adelante davant l'Alabès de Ion Vélez a l'estadi Montilivi, en la primera jornada d'aquesta nova temporada 2013-14.