La Copa del Món de Triatló desembarca aquest cap de setmana a Palamós amb gairebé 1.000 atletes d'arreu del planeta. La segona prova més important del món d'aquesta disciplina després de les Sèries Mundials arriba de la mà de B Dream Triathlon, una empresa 100% espanyola que des de fa un any s'encarrega d'organitzar aquesta competició, sota el vistiplau de les federacions dels diferents països on es competeix.

Atletes, tècnics, experts i organitzadors, tots afirmen que el circuit muntat és molt tècnic. Un recorregut que començarà, en primer lloc, amb dues voltes de 750 metres cada una nedant a la platja Gran. Un cop completades, els participants s'enfilaran dalt la bicicleta per recórrer set vegades un circuit purament urbà, que sortirà del passeig Marítim direcció a Sant Antoni. D'allà tornaran pel centre del poble fins arribar a La Fosca, on faran mitja volta i, passant pel litoral marítim i pel costat dels dos ports, arribaran al darrer punt de sortida. Cada volta tindrà una llargada de 5.600 metres. Per acabar, els atletes donaran tres voltes de 3.100 metres i una quarta de 650 per la platja, els carrerons del centre i el Port Vell.

Del miler de persones que s'han inscrit, la gran majoria correrà dissabte. Així, al llarg de demà es faran un total de set proves, entre les quals hi haurà tant competicions populars de distància olímpica i sprint com de segon nivell d'elit (Promasters). Així, la primera de totes serà la Promaster Femenina, que arrencarà a les 8.00 del matí. La masculina, en canvi, no ho farà fins les 17.00 h, tancant la jornada inicial. Entre els participants hi ha els gironins Nan Oliveras i Genís Grau.

Abans s'hauran disputat la resta de proves populars , distribuïdes per categories: Agemaster Femenina (8.03 h), Agemaster No Federats (8.05 h), Agemaster 20-29 anys i més de 40 anys (8.50 h), Agemaster 17-19 anys i 30-39 anys (9.35 h) i Start (10.20 h), disputada sobre distància sprint (la meitat de l'olímpica). Totes elles comptaran amb la mateixa normativa que els professionals. Una de les anècdotes serà la presència del regidor de l'Ajuntament de Palamós Marc Ferriol, que competirà en una de les categories amateur.

Finalment, el diumenge serà el torn de l'elit, que és quan es correran tant la Copa del Món femenina (9.00 h) com la masculina (12.00 h). La ITU World Cup Elite comptarà amb la presència de figures mundials com Dmitry Polyanskiy, Ainhoa Murua, Kate Roberts, Uxío Abuí, Francesc Godoy o la banyolina, i única representant gironina, Carolina Routier.