L'hispanobrasiler Thiago Alcántara se n'anirà al Bayern de Munic. Així van avançar-ho ahir diversos mitjans de comunicació, hores després que Pep Guardiola deixés anar en roda de premsa que l'únic jugador que li interessaria per tancar la plantilla era Thiago i que així els ho havia fet saber als membres de la directiva bavaresa.

Dit i fet, Karl-Heinz Rummenigge, exfutbolista i actual vicepresident del club alemany, va posar-se ahir a la tarda en contacte amb el president del Barça, Sandro Rosell, per comunicar-li la intenció de pagar la clàusula de rescissió, segons va revelar RAC-1. L'interès de Guardiola per obtenir els seus serveis hauria estat un factor decisiu a l'hora de triar el Bayern i no el Manchester United, l'altre gran club europeu que el pretenia.

Així doncs, l'entitat de baviera abonarà un total de 21,7 milions d'euros, que resulten de sumar l'IVA als 18 estipulats en el contracte del jugador. Una clàusula que va reduir-se dràsticament dels 90 milions inicials, després que Thiago no hagués disputat el 60% dels partits de la temporada ?passada. D'aquesta manera, el Barça deixa escapar el que tothom considera com el relleu de Xavi Hernández. Un jugador cridat a liderar el conjunt blaugrana els darrers anys i la selecció espanyola absoluta, on aquest estiu va tornar a brillar, capitanejant la selecció sub-21 fins la victòria de l'Europeu d'Israel, amb dos gols a la final.