Pep Guardiola va esclatar ahir contra l'actual directiva del FC Barcelona, confirmant les ?desavincences entre ell i Sandro Rosell. En una roda de premsa molt calenta al Llac de Garda (Itàlia), on el Bayern de Munic està fent la pretemporada, el tècnic de Santpedor va confessar que "me'n vaig anar a 6.000 quiilòmetres de distància i vaig demanar a la directiva que em deixés tranquil, i no ho han aconseguit. No han complert la seva paraula". El tècnic, en un discurs de poc més de quatre minuts, va disparar amb bala.

Guardiola es va mostrar molt molest amb l'actuació de la junta directiva de Rosell, de la qual considera que ha utilitzat "la malaltia de Tito Vilanova" per fer-li mal, cosa que no oblidarà "mai". El tècnic tancava així les especulacions sobre si no s'havia vist amb l'actual tècnic del Barça després que recaigués de la seva malaltia i tots dos coincidissin a Nova York, on l'un feia un any sabàtic, i l'altre el tractament de recuperació. Tot va començar quan li van preguntar per les suposades paraules de Pep al pare de Neymar, revelades per Odilio Rodrigues, vicepresident del Santos, en el sentit que Vilanova no sabria treure profit del joc de Messi i el brasiler plegats. "Aquest any hi ha hagut massa coses en què s'han passat de la ratlla, però utilitzar la malaltia de Tito per fer-me mal és una cosa que no oblidaré mai. Perquè jo a Tito l'he vist a Nova York, i si no ens hem vist més cops és perquè no ha estat possible, però no per la meva part", va dir, en to irat.

Guardiola es va preguntar: "He de justificar que jo vull que li vagin malament les coses a algú a qui he tingut tant de temps de company? És de molt mal gust i no m'ho esperava".

L'extècnic barcelonista va recordar que se'n va anar a 6.000 quilòmetres de distància i només va demanar a la junta directiva que el deixessin tranquil. "No ho han aconseguit, no han complert amb la seva paraula. Vaig ser jo qui va decidir anar-se'n, no va ser responsabilitat seva", va insistir Guardiola. En aquest sentit, també va donar a entendre l'extècnic del Barça que la directiva de Rosell havia utilitzat Odilio Rodrigues, vicepresident del Santos, i alguns intermediaris, per danyar la imatge de l'entrenador en atribuir-li unes crítiques sobre la suposada incapacitat de Vilanova per poder treure el màxim rendiment a Neymar i a Messi com a parella de davanters. "El que l'any passat Tito va fer aconseguint la lliga de més d'èxit de la història del Barça és suficient argument com perquè digui jo si està capacitat o no. Els bons jugadors estan sempre capacitats per jugar junts, i ells també", va afegir.

Encara sobre Neymar i d'un teòric interès del Bayern per fitxar-lo, a instància seva, Guardiola va revelar qui hi ha parlat tres cops. "Fa tres anys vaig parlar per telèfon amb Neymar quan era entrenador del Barça perquè el president Rosell em va demanar que li truqués per intentar convèncer-lo que vingués al Barça i ho vaig fer", recorda. Després d'adonar-se que Neymar només volia jugar al Barça, després de tres contactes que va tenir, Guardiola va dir: "Li vaig dir 20 vegades que el que havia de fer era anar al Barcelona i en les tres ocasions el nom de Tito Vilanova (sobre la seva presumpta capacitat per entrenar el brasiler) no va sortir mai, mai".

Guardiola va invitar l'equip directiu de Rosell a aparèixer davant l'opinió pública perquè desmenteixin si aquestes declaracions realitzades ahir per ell són falses. "Em farà feliç tot allò bo que li pugui passar al Barça, però hi ha hagut coses que no les oblidaré mai", va insistir l'exentrenador, decebut amb el comportament de Rosell i amb algunes declaracions del portaveu Toni Freixa.