Asier Illarramendi jugarà al Reial Madrid la propera temporada. El club blanc va dipositar els més de 30 milions d'euros de la clàusula d'un futbolista que ahir es va acomiadar entre llàgrimes de la seva afició. El ja nou futbolista blanc va explicar que deixar la Reial Societat per marxar al Santiago Bernabéu ha estat una decisió "molt difícil", però va aclarir que es tractava d'una oportunitat "única" i alhora "irrefusable".

Illarramendi va comparèixer en roda de premsa a l'estadi d'Anoeta, al costat del president de la Real, Jokin Aperribay i el director esportiu de club, Loren Juarros, per informar sobre el seu fitxatge pel Reial Madrid. Durant la seva intervenció, el migcampista guipuscoà va explicar en to tranquil el procés que ha conclòs amb el seu fitxatge, encara que quan va avançar la xerrada no va poder aguantar-se les llàgrimes fins a dues vegades.

Illarramendi va deixar també ben clar que la decisió de fitxar pel Madrid ha estat molt meditada amb el seu entorn i va arribar a la "conclusió" que "és una oportunitat única i irrefusable", encara que prendre-la "no ha estat gens senzill". "M'ha costat el que no està escrit", però "crec que és una bona decisió", va assenyalar.

Va recordar en aquest sentit que la Reial Societat li ha donat "tot" el que és. "Vaig arribar sent un nen, me'n vaig sent un home", va indicar, abans de mostrar el seu agraïment als seus companys i a tots els treballadors del club donostiarra del qual no va voler-se acomiadar amb un adéu sinó amb un "fins després" perquè, segons va comentat, sent a la Reial. "Jo sempre he estat reialista i sempre ho seré", va dir Illarramendi, qui va revelar que l'interès del Madrid en la seva contractació li va arribar mentre estava de vacances, després de la disputa de l'Europeu sub'21, quelcom que el va afalagar. "És un club gran que lluita per títols i serà molt maco poder formar-ne part", va precisar.

"Donaré tot en tots els entrenaments i si em toca jugar ho donaré tot també. Esperem que tot surti bé", va amanifestar el futbolista, qui no obstant això va admetre que en la seva estada a la capital "serà molt diferent" al que ha viscut fins ara a Sant Sebastià perquè "allà tot és més mediàtic".

També va recordar, tanmateix, que al Madrid hi té "amics" amb els quals ha jugat en la selecció sub'21, el que també ha influït en la seva decisió de sortir de la Real, si bé la decisió ha estat "sobretot" seva amb l'ajuda del seu entorn i de "tota la gent que m'estima".

Serà presentat avui

Asier Illarramendi serà presentat avui a la 1 del migdia com a nou jugador del Reial Madrid a la Llotja d'Honor de l'estadi Santiago Bernabéu. El migcampista trepitjarà la gespa de l'estadi amb la seva nova samarreta i posteriorment compareixerà en roda de premsa.

Illarra és des d'ahir mateix nou futbolista blanc després que el club madridista abonés la clàusula de rescisió del jugador, que s'eleva fins els 38.949.900 euros. Es tracta del quart fitxatge del Reial Madrid després de Carvajal (Bayer Leverkusen), Casemiro (Sao Paulo) i Isco (Màlaga).