El Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva (CEDD) va denegar ahir la suspensió cautelar que havia sol·licitat el Guadalajara contra la sanció de descens de categoria imposada el passat 27 de maig pel Comitè de Disciplina Social de la LFP. El club castellà va ser sancionada a jugar la temporada que ve a Segona B per l'incompliment dels requisits sobre la conversió dels clubs en societats anònimes esportives. Mica en mica, el Guadalajara va perdent els cursos legals per evitar el descens administratiu i això farà amb tota probabilitat que el múrcia ocupi el seu lloc a la categoria. A banda d'aquesta nova decisió en contra seu, també va en haver d'admetre un altre del Comitè Social de Recursos de la LFP que el passat 25 de juny va desestimar de manera íntegra el recurs formulat pel club que presideix Germán Retuerta. L'actual resolució, segons la LFP, "és definitiva en la via administrativa".

El club va anunciar que presentarà "d'immediat" la sol·licitud de la suspensió de la sanció del descens de categoria davant el Jutjat Central del contenciós Administratiu. La suspensió cautelar va ser sol·licitada pel Guadalajara el dimecres 10 de juliol i ahir ha rebut resposta, per la qual cosa el club confia que, després de presentar la sol·licitud de suspensió als jutjats, es tindrà una resolució abans que finalitzi el mes. A judici del club, si no es concedís la suspensió cautelar sol·licitada, "es produirien danys de difícil o impossible reparació".

El Guadalajara va subratllar que el Comitè Espanyol de Disciplina no s'ha pronunciat encara sobre el fons i la procedència o improcedència de la sanció.