Durant les darreres temporades, la secretaria tècnica del Girona ha demostrat tenir un nas molt fi a l'hora de contractar davanters. El curs passat, Acuña va fer 17 gols i Benja en duia 11 abans que es lesionés, mentre que a l'anterior (2011-12) Ferran Corominas va marcar-ne 18. Abans (2010-11), Ranko Despotovic també n'havia aconseguit 18, la qual cosa va cridar l'atenció de l'Urawa Red japonès que va pagar més de 700.000 euros pel seu fitxatge. Dos anys després, el Girona és a punt de tancar un negoci rodó com és el retorn del serbi a Montilivi. El club i el representant del jugador fa dies que mantenen converses i l'acord econòmic és imminent. El contracte ja està redactat i només era qüestió que Despotovic enviï el vistiplau final des de Sèrbia. Des del club s'esperava que l'acord fos ahir al vespre però serà, amb tota probabiltat, aviu quan s'anunciï el seu retorn. El serbi ocuparà un dels tres buits deixats per Acuña, Benja i Vélez.

D'aquesta manera, el de Loznica, que fitxarà per un any, tornarà al club on ha tingut un millor rendiment a la seva carrera esportiva. I és que després de despuntar a la lliga sèrbia amb el Loznica i el Vojvodina, ni amb el Rapid de Bucarest, ni amb el Múrcia ni amb el Salamanca va ensenyar l'olfacte golejador que havia mostrat al seu país. Va ser a Girona on va recuperar el somriure i, amb una temporada excepcional va signar 18 gols. Aquest registre va permetre-li, a més a més, de fitxar per l'Urawa Red i que el seleccionador nacional del seu país el convoqués per disputar dos partits amb Sèrbia.

Despotovic va deixar un gran record a Girona on ben aviat es va guanyar l'estima de l'afició pel seu carisma i sobretot pels seus gols.

Tant és així que fins i tot aquesta temporada encara es podia veure una bandera sèrbia a Montilivi en honor seu. Despotovic va acabar contracte amb l'Urawa amb el qual només ha fet un gol en dos exercicis de Lliga (25 partits) i 5 a la Copa de l'Emperador (9 partits).

D'altra banda, dilluns al migdia (11.30 h) tindrà lloc la presentació oficial de Jordi Matamala.