Per als més indecisos, aquells que no saben què fer al llarg del dia d'avui, el blanenc Xavi Marina té un pla d'allò més engrescador. Per als amants del running, per aquells que tenen ganes de gaudir de la Costa Brava i recórrer les seves platges de principi a fi, l'atleta s'ha esmerat de valent a l'hora de preparar la cinquena edició de l'anomenada Costa Brava Xtreme, una travessia només apta per a valents que unirà Blanes i Portbou. L'anhel del propi Marina finalment s'ha fet realitat; un total de 200 quilòmetres que tant ell com el seu company Xesc Terès estan disposats a completar. I tot plegat, obrint les portes a tots aquells que s'hi vulguin apuntar i estiguin disposats a completar-ne algun dels seus trams.

Xavi Marina feia uns quants anys que perseguia aquest somni. El 2008, ara fa mitja dècada, el blanenc va inicar el traçat de tota la Costa Brava, però mai l'havia completat d'una sola tirada. Fins avui. Serà a partir d'aquest migdia quan iniciarà el recorregut que unirà Blanes amb Portbou amb la intenció de resseguir tota la costa sense alterar ni tampoc desviar el camí cap a l'interior. El que defineix ell mateix com "un gran somni", per fi es farà realitat.

Marina i el seu company Xesc Terès (està previst que els acompanyin tres o quatre corredors més durant tot el recorregut) encetaran la cinquena Costa Brava Xtreme a partir de les 12:00 hores del migdia a la roca de Sa Palomera de Blanes. La missió ésclara: completar els més de 200 quilòmetres corrents i els 6.000 metres de desnivell acumulats. I fer-ho a peu, sense aturar-se i seguint el perfil del mar, travessant els pobles, platges, cales, rius o muntanyes que s'interposin en el seu camí. Fins i tot, es contempla creuar el riu Ter nedant i creuar els canals d'Empuriabrava, entre d'altres trets destacats de la travessia. "Tots els obstacles els hem de superar. Fins i tot el Ter. Em fa una mica de por, perquè ara baixa aigua i serà de nit", reconeix.

Al costat, un cotxe de suport per si de cas, mentre que la intenció és la de fixar un ritme "suau però constant", com el propi Marina ha escrit en el seu blog personal. Tant ell com Terès, però, no estaran sols, ja que obren les portes a tots aquells que vulguin realitzar algun tram del recorregut. De moment hi ha prop d'una trentena de runners que han decidit acompanyar-los, el que fa que la prova faci encara més patxoca. "Estic molt content, em fa molta il·lusió. Serà una passada, sobretot perquè creuarem per totes les platges de la Costa Brava i ho farem a l'estiu, quan fa més calor. Com a mi m'agrada", afegeix Marina, qui calcula completar tot el traçat en unes 30 ó 35 hores. "És difícil calcular-ho. Em conec el meu ritme, però no el de tots els acompanyants. Però més o menys així anirà la cosa", completa.