El FC Barcelona i el Bayern de Munic han arribat a un acord per el traspàs del migcampista internacional espanyol Thiago Alcántara al club alemany per 25 milions d'euros, informen les dues entitats.

Aquest acord inclou també la celebració d'un partit amistós entre els dos equips que s'ha de disputar en els pròxims quatre anys.

L'internacional espanyol, de 22 anys, deixa l'equip blaugrana després de dues temporades completes en el primer equip i d'haver conquerit quatre Lligues, una Champions, dos Supercopes d'Espanya, una Copa del Rei, un Mundial de Clubs i una Supercopa d'Europa

Nascut a San Pietro Vernotico (Itàlia), Thiago Alcántara do Nascimiento va recalar en La Masia amb 14 anys, el 2005, i després d'uns anys entre el cadet i el juvenil, l'hispanobrasiler va arribar al filial en la temporada 2008/2009.

Al Miniestadi va disputar 25 partits i, el 17 de maig de 2009, amb Pep Guardiola com a entrenador, va debutar oficialment amb el primer equip a Primera Divisió, contra el Mallorca.

Dues temporades després, en la 2010/2011, Thiago va començar a alternar amb més assiduïtat el filial amb el primer equip, amb el qual va disputar 17 partits i, a final de curs, va renovar amb fitxa del primer equip.

La seva consagració va arribar en la següent campanya, quan va disputar 45 partits i va anotar quatre gols. Aquesta última temporada, amb Tito Vilanova com a entrenador, ha participat menys i ha finalitzat el curs amb 36 partits disputats i tres gols.

De la seva banda, aquest estiu va ser escollit millor jugador de l'Eurocopa sub-21, en la que Espanya va ser campiona, títol com internacional que s'afegeix a l'Eurocopa Sub-17 de 2008 i l'Eurocopa Sub-21 de 2011.