Nan Oliveras va fregar el podi ahir a Palamós. El garrotxí va signar una més que meritòria quarta posició en la prova Promaster de la Copa del Món de Triatló que aquest cap de setmana ha monopolitzat la localitat baixempordanesa. Només sis segons van separar Oliveras, que va ser quart, de les medalles, en una cursa que va coronar com a campió el manxec David Castro.

L'expectació que ha despertat la competició a Palamós va fer-se notar d'allò més al llarg de la jornada d'ahir, que va aplegar tant les categories Promaster com les populars. El poble va bolcar-se per veure com centenars d'atletes competien en una de les disciplines esportives més dures. Les grades plenes de la platja Gran són l'indicatiu que avui, que és el dia gran, pot ser un èxit de públic rotund.

Va voler aprofitar l'aparador Nan Oliveras. En una cursa marcada per les altes temperatures i l'elevada humitat, l'olotí va signar una més que meritòria quarta posició, quedant fora del podi per només sis segons. L'altre representant de les comarques gironines, el jove de Castellfollit Genís Grau, va acabar en dinovè lloc. Tot plegat, en un Promaster masculí en el qual va saltar la sorpresa amb la victòria del jove David Castro. El manxec va llançar un atac a 10 quilòmetres del final que va deixar perplexos els rivals; a l'última volta va treure gairebé 20 segons al segon i tercer classificat (l'ucrainés Rostyslav Pevstov i l'argentí Luciano Taccone) i va creuar la línia de meta amb un temps de 1:52:49 h.

Pel que fa al Promaster femení (el tercer que es disputa en la present temporada) va imposar-se la txeca Radka Vodickova, que amb una gran carrera a peu va desfer-se de les tres rivals que l'havien acompanyat al llarg dels dos primer segments: l'alemanya Ricarda Lisk, que va quedar segona, i les gallegues Aida Valiño i Melina Alonso, tercera i quarta respectivament. Vodickova va completar el circuit en 2:04:04 h.

La jornada també va comptar amb la celebració de diferents proves populars, tant masculines com femenines, mentre que serà avui quan Palamós es vestirà de gala per viure la veritable essència del Triatló. Després de l'aperitiu d'ahir, arriba l'esperada Copa del Món, cita en la qual competiran bona part dels millors triatletes d'arreu del planeta. L'activitat s'encetarà a partir de les 9 del matí, moment en el qual començarà la prova femenina, i no serà fins a les 12 del migdia quan ho farà la prova masculina. Serà la cirereta del pastís, el punt i final d'un intens cap de setmana en el qual Palamós s'ha convertit en un dels epicentres esportius del món.

El més destacat de la jornada d'avui diumenge serà la presència de la triatleta banyolina Carolina Routier a la triatló femenina que arrencarà a primera hora del matí, convertint-se en l'única representant de la província de Girona que participarà en aquesta competició d'elit mundial.