Matteo Trentin va aconseguir ahir el primer triomf italià en aquest Tour de França del centenari i, de retruc, el segon consecutiu per a l'equip Omega, que ja s'ha endut quatre etapes. La d'ahir unia Saint-Pourçan-sur-Sioule i Lió, separats per 191 quilòmetres. Va decidir-se a l'esprint, després d'una escapada de 18 corredors en què l'italià va imposar-se per davant del suís Michael Albasini (Orica), el nord-americà Andrew Talansky (Garmin), i els espanyols José Joaquín Rojas (Movistar) i Egoitz García (Cofidis).

El líder de la volta francesa, el britànic Chris Froome, va entrar entre el grup dels favorits més de set minuts després dels escapats. Sense problemes, va deixar els seus perseguidors Bauke Mollema (Belkin) i Alberto Contador (Saxo) a la mateixa distància que a l'etapa anterior (2:28 minuts i 2:45 minuts, respectivament).

Tot i el final en esprint, la guerra per fer-se amb la 14ena etapa va desencadenar-se lluny de la línia de meta, i el grup de 18 escapats al final no va arribar unit. El primer en iniciar un atac va ser el francès del Sojasun Julien Simon, a uns 15 quilòmetres del final. Va arribar a tenir fins a una vintena de segons d'avantatge, però finalment, i per l'impuls de l'alemany del BMC Marcus Burghardt, Simon va cedir terreny. Un treball, el de Burghardt, del què se'n van beneficiar Trentin i Talanski, que s'acabarien jugant la victòria juntament amb l'experimentat Michael Albasini, del Garmin.

En el mà a mà, l'italià va ser el més ràpid. D'aquesta manera, i amb només 23 anys, aconseguia la victòria més important de la seva carrera i, alhora, la primera d'un ciclista del país transalpí al Tour d'aquest any. Una victòria que potències del ciclisme com Espanya o França encara no han aconseguit.

En el segon triomf consecutiu de l'equip Omega, el líder i ciclista de l'Sky, Chris Froome, va arribar fins a set minuts més tard, juntament amb el grup dels favorits, cosa que li permet mantenir l'avantatge a la general. Els temps no s'han mogut: Mollema i Contador segueixen a més de dos minuts. El britànic seguirà lluïnt el mallot groc a l'etapa més llarga de l'edició (245km), amb final al mític Mont Ventoux, port de categoria especial. Una batalla, la d'avui, que podria estar marcada pel vent.