Per competir amb garanties a la Segona Divisió B no només cal tenir un equip carregat d'il·lusió i de talent. En una categoria com aquesta, gaudir d'un cert nivell d'experiència és bàsic per no passar-ho malament. N'és conscient l'Olot, novell en tot aquest món, però amb les idees clares de què és el que ha de cercar al mercat per construir una plantilla amb certes garanties. Després d'anunciar divendres la incorporació de dos joves futbolistes, ahir li va arribar el torn a un altre tipus d'incorporacions. De nou, dos són els fitxatges que el club va donar a conèixer, però aquesta vegada d'un perfil diferent als de Gerard Valentín i Xavi Ferrón. L'Olot va tancar dues incorporacions que dotaran de molta experiència a l'equip i que, també el permetrà reforçar la seva parcel·la defensiva. Es tracta de Xavi Muñoz i Jorge Rojas, que han decidit canviar el Badalona i l'Atlètic Balears, respectivament, pel club de La Garrotxa.

Després d'uns primers dies durant els quals la directiva havia centrat els seus esforços en buidar el vestidor i no feia altra cosa que anunciar baixes, el club ha començat a engegar la maquinària per reforçar l'equip. Primer va ser David López (Prat) i després Albert Canal (Llagostera), els que van arribar a Olot. Uns dies després, Gerard Valentín (Sevilla C) i Xavi Ferrón (La Jonquera) completaven la nòmina d'incorporacions. Fins ahir, quan l'entitat va fer públic el nom de dos fitxatges més, dues cares noves que aportaran veterani i experiència a l'equip que entrenarà Eduardo Vílchez.

Un d'ells, el primer nom en sortir a la llum, és el de Jorge Rojas. El central, nascut ara fa 30 anys a Sant Coloma de Gramanet, és un defensa provinent de l'Atlètic Balears que fins i tot ha disputat 24 partits a Segona A vestint la samarreta de l'Alcoià. El català, que arriba per cobrir la marxa de Peña, va formar-se com a futbolista a les categories inferiors de la Gramanet, equip amb el qual ha jugat durant 7 anys consecutius a Segona B, una categoria que coneix sobradament. La seva fortaresa, el seu bon colpeig i la solidesa en el joc aeri el converteixen en una de les incorporacions destacades de l'Olot en aquest mercat d'estiu.

I si l'arribada de Jorge Rojas és una molt bona notícia per als interessos dels garrotxins, no ho és menys la incorporació de Xavi Muñoz, un veterà migcampista que arriba procedent del Badalona. Als 30 anys, el sabadellenc ha jugat tota la seva carrera esportiva a la Segona Divisió B, categoria en la qual ha defensat els colors, a part del Badalona, del Sabadell i la Gramanet. En aquest últim club, curiosament, ha compartit vestidor amb Jorge Rojas. Muñoz és un migcampista tot terreny que sol jugar una mitjana de 30 partits per temporada i que ha marcat 16 gols en els 11 anys que ha estat professional.

D'altra banda, el club va confirmar que el proper dissabte 3 d'agost l'Olot s'enfrontarà al Barcelona B en un duel que tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda.