La plantilla de l'Espanyol es desplaça avui a Garòs, a la Vall d'Aran, on s'estarà fins al pròxim 24 de juliol per començar la seva posada a punt, on a més de treballar l'aspecte físic i tàctic disputarà el dia 20 el seu primer amistós de l'estiu contra un combinat de jugadors de la zona.

L'equip català ha canviat aquesta vegada el seu habitual escenari de la pretemporada. Des de feia més de deu anys, la plantilla es concentrava a Peralada (Alt Empordà). Malgrat les inundacions que va viure la comarca al juny, les instal·lacions de Garòs estan en perfecte estat, aptes de totes totes per a l'entrenament i l'estada del conjunt de Javier Aguirre.

Una vegada acabi la seva concentració a terres lleidatanes, els pupils d'Aguirre tornaran a Barcelona, on s'exercitaran durant diversos dies a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Després, l'equip viatjarà a l'Àfrica per enfrontar-se al Marroc al Raja Club Athletic, el 27, i al Constantine, el 30, a Algèria.

El 2 d'agost l'Espanyol jugarà contra el Montpeller a Beziers, el 7 al Girona, a Montilivi, i el 10 al Tottenham anglès, a Londres. Durant la setmana prèvia a l'inici de la Lliga, els jugadors blanc-i-blaus disputaran un amistós davant l'Al Ittihad libi (11 o 12 d'agost).

Amb la temporada en marxa, l'Espanyol encara jugarà un partit més contra el Vilassar de Mar, el 21 d'agost, que celebra el 75è aniversari. En total, el conjunt blanc-i-blau disputarà vuit amistosos, set abans que arrenqui la Lliga, contra el Celta de Vigo a Balaídos. A l'espera de tancar el fitxatge del brasiler Samuel Rosa, Javier Aguirre compta amb les següents cares noves: Abraham (Alcorcón), Fuentes (Còrdova), Lanzarote (Sabadell) i David López (Osca).