Com ja va passar ara fa un mes al Circuit de Catalunya -on va perdre el lideratge del Mundial de Moto 3- a Maverick Viñales li va tocar salvar els mobles després de tenir molts problemes per aconseguir un bona configuració en la seva KTM. Després d'arrencar des de la sisena posició, el gironí va pugnar pel triomf amb Àlex Rins i Lluís Salom, el rosinc es va haver de conformar amb el tercer calaix del podi en un final ajustadíssim amb Lluís Salom i va veure com el mallorquí augmentava el seu avantatge al capdemunt de la general en quatre punts més.

El gran protagonista de Moto 3 a Sachsenring va ser Àlex Rins, autor del millor temps dels entrenaments, el barceloní va commandar bona part de la cursa mentre Salom i Viñales el seguien de ben a prop. Malgrat alguns intents tímids de Salom, va ser Viñales qui va aconseguir superar a Rins en l'equador de la carrera; però el lideratge del gironí només va durar una volta i Rins va recuperar el primer lloc. A quatre voltes per al final, el líder del Mundial va passar a l'acció i va situar-se al davant, una posició que va mantenir fins a falta de només dos revolts per al final, quan el pilot de l'escuderia Estrella Galícia 0'0 va agafar el seu rebuf i es va avançar per assolir la victòria. Al darrere, Viñales també va intentar colar-se per l'interior de la traçada en la pujada de la recta de meta, però Salom va mantenir el segon lloc per només 16 mil·lèsimes. De la seva banda, Isaac Viñales (FTR Honda), va arribar a rodar en el novè lloc, però finalment va creuar la meta dotzè, una posició per darrere de la que havia començat.

En Moto 2, la primera victòria al Mundial de Jordi Torres (Suter) va completar el triplet de victòries catalanes a Alemanya. El de Rubí va aguantar rere l'estela de Pol Espargaró (Kalex) -que amb el segon lloc va retallar diferències amb el líder Scott Redding (Kalex)- fins a la volta 19, quan va passar a l'atac per vèncer en solitari.