L'ascens a Primera Divisió hauria solucionat moltes coses, una de les quals era el deute històric que el club manté amb Hisenda i la Seguretat Social des de l'època de Josep Gusó de president. El fet de perdre el play-off contra l'Almeria i de quedar-se una temporada més a Segona A ha provocat que el Girona hagi de seguir amb l'economia de guerra que fa un parell de temporades que practica. En aquest sentit, ahir el president Joaquim Boadas va tornar a recordar que el Consell d'Administració treballa "per fer viable el club econòmicament" i, sorprenentment, va assegurar que la possibilitat d'entrar en Concurs de Creditors voluntari és ben present.

Els motius que podrien dur el Girona prendre aquesta decisió és l'ofegament que suposa la quantitat de diners -entre el deute i el corrent- que el club ha de pagar a Hisenda i la Seguretat Social. I és que el Girona fa dies que negocia amb l'Agència Tributària la flexibilitazació de les quotes creixents que actualment paga. Boadas va explicar que aquestes quotes van ser "pactades" per l'anterior junta directiva. El president va revelar que durant els tres anys que fa aquest Consell va entrar al club, elGirona ha pagat 5,3 milions d'euros entre el que es devia i el corrent. Tot i això, el deute segueix sent encara d'uns 2,3 milins d'euros. "De vegades és impossible complir del tot perquè el club potser no dóna tant com per anar pagant quotes creixents. Tenim clar que si no arribem a una solució amb ells entrarem en concurs", deia. Durant aquests tres anys, des de l'entrada de Josep Delgado al club, s'ha pagat un milió dels 3 que hi havia de deute amb Hisenda. "Estem negociant unes quotes que poguem assumir", reiterava Boadas.

Una hipotètica entrada al concurs de creditors voluntari no suposaria, segons Boadas, cap daltabaix per al Girona. En aquest sentit, el fet de ser voluntari permetria el club seguir tenint "potestat de decisió i capacitat de fer i desfer", segons Boadas. El president va detallar que en cas que es fes, apareixeria la figura d'un administrador concursal que "supervisaria i donaria el vist-i-plau" a les decisions preses des des del Consell. "Només donaria la conformitat", recordava. Hom pot pensar que la possibilitat d'entrar al concurs de creditors pot fer que molts dels jugadors amb els quals el Girona està negociant per fitxar es facin enrere. Sovint, el concurs és un factor que sol espantar els professionals, temorosos de no tenir segur el seu sou. Tanmateix, Boadas va voler aclarir que "es podria fitxar igualment" i que hi ha "molts clubs a Primera i Segona A en aquesta situació". Tot i això, el màxim responsable no va voler parlar de temps ni de terminis sobre la teòrica entrada al concurs.

Fa poc més d'un any (a l'abril del 2012) el Girona ja va entrar en un concurs de creditors voluntari. Un mes i mig després, i amb la permanència al sarró després de derrotar el Vila-real B a Montilivi (2-1), el club anunciava que sortia d'aquesta situació. L'acord amb diversos dels creditors en la manera d'encarar els pagaments va fer que el Jutjat Mercantil número 1 de Girona acceptés el sobreseïement del concurs.

L'ampliació de capital

D'altra banda, el president va assegurar que l'ampliació de capital de 300.000 euros aprovada el passat 9 de maig ja està "totalment" coberta "per part de la màxima accionista". Tot i això en un primer moment havia assenyalat que l'ampliació només estava "quasi coberta".