El migcampista Thiago Alcántara, que diumenge va fitxar pel Bayern de Munic, va acudir ahir a la Ciutat Esportiva del club barcelonista per acomiadar-se dels seus companys, el dia que van començar les primeres proves físiques de la pretemporada blaugrana.

Thiago va arribar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper mitja hora després que estiguessin convocats 15 futbolistes per passar les primeres proves físiques. La resta del grup, format pels internacionals espanyols, a més de Dani Alves i Neymar Jr., que han disputat la Copa Confederacions, es reincorporaran el 29 de juliol que ve.

Les analítiques i les proves mèdiques pròpies de cada pretemporada van ocupar la jornada dels jugadors barcelonistes. Estaven citats Ibrahim Afellay, Carles Puyol, Isaac Cuenca, José Manuel Pinto, Oier Olazabal, Martín Montoya, Marc Bartra, Javier Mascherano, Adriano Correia, Alex Song, Sergi Roberto, Dos Santos, Leo Messi, Cristian Tello i Alexis Sánchez.

Segons va informar el club català, les primeres proves van consistir en anàlisis de sang i d'orina i posteriorment es van fer proves d'esforç, ecocardio, estudi podològic, ecografia musculosquelètica de control, densitrometria i una enquesta nutricional.

A partir d'avui el tècnic Tito Vilanova ha programat sessions dobles (9 i 19.00 hores) fins divendres que ve. Dissabte, 20 de juliol, el Barça viatjarà a Gdansk per jugar el primer partit amistós de la pretemporada davant del Lechia. En la doble jornada de treball d'avui Vilanova ja tindrà al seu costat l'exentrenador del Girona Joan Francesc Ferrer "Rubi", que ocuparà el càrrec d'assessor del tècnic. Tito i Andoni Zubizarreta tenen programada per aquest migdia una roda de premsa d'inici de temporada que s'espera amb molta atenció després de les dures declaracions de Pep Guardiola la setmana passada.

Thiago, feliç al Bayern

Thiago Alcántara va arribar al vespre a Munic, per incorporar-se al Bayern. Serà presentat demà. El futbolista va dir que era "feliç" de poder jugar "en un dels millors clubs del món.

Thiago va explicar al canal de televisió del club alemany que la presència de Guardiola a la banqueta era "un factor afegit" per decantar la seva decisió. "Ens coneixem des de fa molt temps. És un tècnic que confia molt en mi i això és important".