El distanciament entre l'actual entrenador del Barça, Tito Vilanova, i Pep Guardiola, ara al ?Bayern, va accentuar-se encara més ahir després que el tècnic gironí revelés que el de Santpedor no el va anar a visitar a Nova York, on residia, quan es va sotmetre durant dos mesos a tractaments oncològics. "Ell era el meu amic i jo el necessitava, però ell va creure que no [calia]", va assegurar. En la primera roda de premsa de la temporada, Vilanova va recordar que durant tot l'any passat va eludir referir-se a "temes personals", perquè considera que "a la gent no l'interessen", però de cap manera va poder evitar referir-se a les polèmiques declaracions de Guardiola, que dijous passat va acusar la junta del Barça de no deixar-lo "en pau" i de "fer servir la malaltia de Tito" per atacar-lo.

El preparador de Bellcaire va admetre que les paraules de Guardiola el van sorprendre. "En Pep no va estar encertat, em va sorprendre. No crec que ningú hagi utilitzat la meva malaltia en contra seu. Jo estic encantat amb el tracte de la junta directiva, ens ha ajudat a mi i a la meva família, s'han preocupat per mi", va subratllar. Vilanova va comentar que es va veure amb Guardiola a Nova York en una primera visita que es va prolongar durant dos dies. "Quan hi vaig estar més de dos mesos, no ens vam veure i no va ser per la meva culpa. Jo el necessitava, ell va actuar així, però crec que jo ho hauria fet d'una altra manera", va insistir.

A més, el tècnic del Barça va matisar que si no es va veure més amb Pep no va ser perquè ell no volgués. "Qui estava passant per un mal moment era jo", va recordar. En la mateixa línia que el president del club, Sandro Rosell, Vilanova va considerar que només cal pensar en el barcelonisme i deixar de banda "altres -ismes" i "els egos personals". El tècnic del Barça té molt clar que amb tot el que ha passat el Barcelona "ara és més feble" que en anys anteriors.

Vilanova va tornar a dir que quan va acceptar el càrrec d'entrenador del Barça, qui el va animar va ser Pep Guardiola. "Ens coneixem des de fa 28 anys, junts hem escrit una pàgina inesborrable en la història del Barça. Guardiola és el meu amic", va insistir. Considera el tècnic del Barcelona que a l'entorn del Barcelona "hi ha massa soroll", una cosa que històricament ha passat sempre al Camp Nou.

Vilanova no creu que el partit de pretemporada que el Barça jugarà davant el Bayern de Munic el proper 24 de juliol, ara entrenat per Guardiola, sigui especial pel retrobament dels dos tècnics. "És un partit de pretemporada. El Bayern arribarà a un bon nivell, amb més partits jugats. Ens faltaran onze jugadors i no serà fàcil, però l'intentarem afrontar de la millor manera possible. No serà un partit especial", va considerar.

La marxa de Thiago

Vilanova també va parlar de la marxa de Thiago Alcántara a l'equip muniquès. Al gironí no li sap greu que el destí del migcampista hagi estat el Bayern, més enllà d'haver abandonat l'equip blaugrana. "Sincerament, li desitjo que tingui molta sort. Vaig intentar que es quedés, però ell sabia la competència que tenia davant amb Xavi, Cesc i Iniesta. Són quatre migcampistes i en juguen dos. Que en partits de més transcendència ha jugat menys? Vaig veure Cesc, Xavi i Andrés en millor situació i ell podia haver tingut el repte de competir-hi", va dir.