La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) té 60 dies per abandonar la parcela ocupada per la Ciudad del Fútbol de Las Rozas, la seva seu oficial i escenari habitual de les concentracions de les seleccions espanyoles. Així va dictar-ho ahir el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), ordenant l'execució la sentència de l'any 2007, que confirmava la il·legalitat de la cessió de 120.000 metres quadrats de sòl públic que l'Ajuntament de Las Rozas va concedir a la Federació l'any 1998.

L'acte judicial no admet recurs en contra, desestima el recurs de cessació del Tribunal Suprem i declara que la sentència és ferma. D'aquesta manera, dóna un plaç "improrrogable" de 60 dies a l'alcalde de la localitat madrilenya per començar els tràmits per otorgar la concessió "conforme a dret".

Tot va sorgir l'any 1998, quan l'executiu de l'alcalde Bonifacio de Santiago (PP) va aprovar la cessió amb els vots en contra de PSOE i IU. Ambdós partits denunciaven que l'operació era contrària a llei perquè els terrenys estaven qualificats com a bé de domini públic, i la RFEF és una entitat privada.