Christopher Froome (Sky) es va convertir en la tempesta que anunciava la previsió del temps i va demostrar que està intractable en imposar-se en la contrarellotge de 32 quilòmetres a Chorges, per davant d'Alberto Contador (Saxo), que va perdre per 9 segons i va pujar al segon esglaó. El català Purito Rodríguez també va brillar, tercer de l'etapa a un segon d'Alejandro Valverde, i ara és sisè a la general.

Intractable Froome, en els ports i contrarellotge. El britànic, nascut fa 28 anys a Kenya va signar la seva tercera victòria en la present edició i va er un altre pas en el seu ferm camí cap a París. La general va canviar de decorat en els esglaons secundaris. L'holandès Mollema es va deixar 2 minuts i va desaparèixer del podi, desallotjat pel txec Roman Kreuziger, que ara és tercer.

El líder no dóna treva. La cronometrada era per a escaladors, però ell ho és. Per això va guanyar en els Pirineus i en el Mont Ventoux. Si la crono és plana, com la del Moint Saint Michel, només el guanya el campió del món (Tony Martin), i si té dos ports de segona també s'adapta. Hi havia previsió de tempesta, i de les grans, a l'hora de sortida de Froome. El cap de files de l' Sky va sortir amb bicicleta convencional i va pujar els 6 quilòmetres del Col de Puy-Sanière (km 6,5) 2 segons pitjor que Contador. Després d'un descens molt tècnic i perillós sumava 11 segons de retard en el cim del Réallon (km 20). Moment per canviar de bicicleta i utilitzar-me una altra de roda lenticular. Va ser com passar-se a un avió. Froome va començar a restar segons. Contador, que havia marcat el millor temps en meta (51.42), esperava amb la mirada fixa en la recta d'arribada, esperant l'inevitable. Llavors va irrompre el senyor de groc per impedir al madrileny retrobar-se amb la victòria en el Tour. El líder va parar el cronòmetre en 51.33, a una mitjana de 37,2 kms/hora. Un altre cop d'autoritat en la vigília de l'Alpe-d'Huez, deixant clar que en les cites clau no falla. La pluja el va acompanyar en els últims instants, però els núvols van decidir no complir amb el comunicat meteorològic.

"Està intractable en els ports i en contrarellotge. És el millor", va resumir Contador, que no guanya una contrarellotge en el Tour des del 2009, quan es va imposar a Annecy. El madrileny va jugar a la ruleta russa, arriscant, va usar des del principi roda lenticular i va ser dels pocs que no van canviar de bici en el cim del segon port.