Avui es dóna el tret de sortida al XXII Campionat d'Europa Júnior d'Atletisme, que omplirà fins diumenge la ciutat italiana de Rieti (regió de Laci) amb algunes de les futures estrelles del continent. Entre les promeses que s'hi trobaran en destaca la presència de dues perles gironines dels 3.000 metres obstacles. Ells són Jonathan Romeo i Anna Quílez, dos joves de 19 anys que entrenen a les Pistes d'Atletisme de Lloret de Mar sota les ordres del gran tècnic espanyol d'aquesta disciplina: Isidro Jiménez, que ha catapultat a la fama esportistes olímpics com Àngel Mullera o Josep Lluís Blanco.

La primera en competir serà Anna Quílez i ho farà avui mateix, a les semifinals dels 3.000 obstacles, que es disputen aquesta tarda a les 19.25 hores. L'objectiu de corredora del Club Atletisme Lloret La Selva no és altre que "baixar la meva marca personal per estar sobre els 10.35". Un temps que li permetria passar a la gran final. Quílez s'hi veu amb opcions, perquè "físicament estic bé, i si corro com cal segur que puc passar a la final", que està prevista per dissabte a les 17.30h. "Arribar-hi ja seria un premi", confessa. Un cop allà, el gran triomf personal de la d'Arbúcies seria quedar "entre les vuit primeres", competint "amb tres noies que baixen dels 10 minuts, que ja és nivell absolut". Un temps que encara queda lluny dels seus millors registres.

Romeo, directe a la final

Pel que fa el lloretenc Jonathan Romeo, l'atleta del FC Barcelona s'estalviarà córrer la semifinal dels 3.000 obstacles. Contra tot pronòstic, l'organització va anunciar ahir dimecres que aquesta ronda queda anul·lada a causa de la renúncia de diversos participants. D'aquesta manera, el lloretenc disputarà directament la final de la prova, que se celebrarà diumenge a les 17.35h.

Entre cella i cella Romeo no hi té cap altre objectiu que "quedar entre els cinc primers classificats". Assegura estar "fort" perquè ha fet "bons entrenaments". Tot i això, no es posa cap sostre: "Sortiré a córrer i a veure què passa. El treball està fet, ara només falta competir". Al costat hi tindrà el britànic Zak Zeddon, que està cridat a ser un dels grans de l'atletisme europeu i se'l considera el gran favorit.

Tant Quílez com Romeo, de la mateixa manera que el seu "ídol" Àngel Mullera, compaginen els 3.000 obstacles amb el cross. Durant els mesos d'hivern, el cross es converteix en la millor manera d'agafar fons per la seva especialitat, que es disputa durant la temporada d'estiu. Ambdós combinen els estudis amb l'esport de primer nivell, i no es mosseguen la llengua per afirmar que els seu "gran somni" és participar en uns Jocs Olímpics. El llarg camí cap a l'elit passa per competicions com la que s'enceta aquesta tarda a Itàlia.