El Barça no ha tardat a reaccionar. Menys de vint-i-quatre hores després de la notícia de la recaiguda de Tito Vilanova en la seva malaltia i el seu adéu a la banqueta blaugrana el club ja té clar qui serà el seu recanvi. Es tracta de Luis Enrique, un entrenador que coneix com ningú el club barceloní després de defensar-ne la samarreta durant vuit temporades com a jugador i ocupar la banqueta de l'equip B en substitució d'un Pep Guardiola que feia el salt al primer equip, des de l'any 2008 i durant tres temporades fins al 2011. Durant aquest temps, l'asturià va aconseguir l'ascens del filial a Segona A i acabar tercers en la categoria de plata. Aquests mèrits li van donar l'oportunitat de dirigir l'AS Roma l'estiu del 2011, però amb el conjunt italià Luis Enrique no va brillar i va ser acomiadat a final de temporada. Després d'un any sense entrenar, el de Gijón va fitxar ara fa tres setmanes pel Celta de Vigo. Un contracte que té moltes possibilitats de no complir després que ahir es conegués l'interès del Barça perquè ocupi la vacant a la banqueta del primer equip.

La Federació prohibeix que un tècnic entreni dos equips de la mateixa categoria, però l'equip gallec encara no l'ha inscrit de manera que els blaugranes podrien pagar al voltant de tres milions d'euros perquè el Celta deixi lliure l'entrenador i aconseguir els seus serveis, tal com va revelar ahir TV3. Aquesta operació podria afectar directament Rubi, que aquest estiu va acceptar l'oferta que li havia fet el club blaugrana per ocupar un càrrec d'assistent de Tito Vilanova i va deixar el Girona més exitós dels últims anys. Després de la renúncia del de ?Bellcai?re d'Empordà, l'exentrenador de Montilivi podria convertir-se en moneda de canvi entre Barça i Celta. D'aquesta manera, la junta de Sandro Rosell oferiria Joan Francesc Ferrer al Celta, per entrenar el primer equip gallec, en el cas que Luis Enrique tornés al Camp Nou. Mentrestant, Rubi seguirà al comandament de les estrelles blaugranes fins que arribi el nou tècnic.

En el cas que Luis Enrique no acabés ocupant la banqueta del Barça, el segon nom de la llista del club blaugrana sembla ser "Tata" Martino, exentrenador de la selecció de Paraguai i del Newell's Old Boys i que actualment es troba sense equip. La direcció tècnica encapçalada per Andoni Zubizarreta ja hauria establert els primers contactes amb l'argentí i ben aviat algun dirigent es podria desplaçar a Sud-amèrica per continuar les negociacions.