Tito Vilanova assegurar sentir-se "tranquil i fort" i diu que afronta la nova etapa en el procés de la seva malaltia "amb plena confiança que tot anirà bé". Així ho explica l'extècnic blaugrana en una carta oberta difosa ahir. Vilanova agreix al Barça per aquests "cinc anys meravellosos" en què ha estat formant part d'un equip que ha fet realitat "els somnis de qualsevol entrenador".

"Ha arribat el moment d'afrontar un canvi en la meva vida professional per dedicar forces i energies a continuar el procés de la malaltia que em van diagnosticar fa un any i mig", assegura Tito Vilanova al text. El tècnic de Bellcaire d'Empordà afirma que els tractaments que ha de seguir a partir d'ara "no fan recomanable, segons l'opinió dels metges" que es pugui dedicar el cent per cent a les tasques pròpies del primer entrenador d'un equip de l'exigència del Barça, encara que explica que continuarà molt a prop i seguirà treballant en altres tasques de l'àrea esportiva. "No és fàcil deixar aquest grup de persones tan especials, els jugadors, els companys del cos tècnic i amics amb qui he compartit tantes vivències inoblidables. Els estaré eternament agraït per tot el que m'han donat i el que m'han demostrat", assegura el gironí. En la carta pública, Vilanova comenta que "la qualitat humana i futbolística" de l'equip està a prova de qualsevol obstacle. "Estic convençut que afrontarà amb tota la seva capacitat els nous reptes esportius d'una temporada que ha de ser il·lusionant per a tots", assegura l'exentrenador del Barça. Vilanova va agrair les mostres de suport rebudes per part dels aficionats del Barça i del món del futbol en general. "Són moments difícils per als meus i per això he demanat als mitjans de comunicació respecte i comprensió. Una vegada que he deixat de ser l'entrenador del Barça, espero poder tenir la tranquil·litat i privacitat que tant jo com la meva família necessitem en aquests moments", va indicar.

Pep Guardiola: "L'estimo"

Després del partit de la Copa Telekom entre el Bayern i l'Hamburg, que els de Guardiola van solucionar amb un contundent 4-0 amb l'exmigcampista blaugrana Thiago jugant en l'equip titular, el tècnic va parlar de Vilanova, tractant així, a més, d'enterrar la polèmica suscitada entre els dos els últims dies. "Em resulta difícil parlar d'això en alemany", va dir i, després d'uns segons de pausa, va afegir: "L'estimo. Desitjo que ell i a la seva família tinguin moltíssima força".