A les portes de confirmar-se l'entrada del club al Concurs de Creditors voluntari i amb un pressupost que serà més ajustat que els 4,5 milions de la temporada passada, el secretari tècnic Sergi Raset treballa per confeccionar una plantilla el màxim de competitiva possible. La motxilla de deute fa que el Girona tingui dificultats per tocar jugadors importants però Raset compta amb un punt al seu favor i és la gran campanya que va signar l'equip el curs passat. El Girona es va quedar a les portes de l'ascens a Primera i això fa que molts futbolistes vegin el club com un bon destí amb possibilitats de prosperar. Així han arribat joves valors d'equips de Primera Divisió com Iván López, del Llevant, o David Timor, de l'Osasuna. Això sí, tots dos en qualitat de cedits per tal que la despesa sigui mínima per al club de Montilivi. El Girona s'estreny el cinturó i més que ho podria fer si algun dels joves valors del planter que estan treballant aquesta pretemporada a les ordres de Ricardo Rodríguez convencen el tècnic asturià. I és que malgrat que encara resten força posicions per completar, des de la direcció esportiva es podria fer més d'una aposta pels nanos per tal d'estalviar-se una fitxa professional. En aquest sentit, en posicions com les de porter o de migcentre, el Girona es planteja molt seriosament no fitxar ningú més i donar l'alternativa als joves. És la famosa política de "més planter i menys cartera". Malgrat tot, a mesura que avanci l'estiu i s'acosti el tancament del mercat, Raset i Rodríguez no descarten fer alguna incorporació més si apareix alguna ganga.

Pendents d'Hurtado

Malgrat que Rodríguez havia demanat tres reforços per a la posició de pivot per acompanyar Jordi Matamala, durant la presentació de Timor, Sergi Raset ja va assegurar que donava per tancada aquesta posició. Així, teòricament, el de Vilobí, juntament amb Timor, Pere Pons i Eloi Amagat serien els quatre pivots de la primera plantilla. Això sí, Rodríguez tindrà un ull posat a l'evolució de Serramitja, Vivancos i Gumbau, els tres joves del planter que poden actuar en aquesta posició. Raset va recordar la setmana passada que Chus Herrero i Moisés Hurtado podien actuar en aquesta posició però la lesió del de Badia podria fer canviar els plans. I és que Moisés Hurtado no ha fet net dels seus problemes al genoll esquerre i malgrat que des del club l'hi desanconsellaven, el de Badia té decidit operar-se. Depenent del termini de recuperació, el Girona estudiaria la possibilitat de fitxar un nou migcentre. Hurtado ja no va jugar dissabte passat en l'estrena de la pretemporada contra l'Escala (1-4). Rúper López que pertany a l'Osasuna i la temporada passada va jugar cedit al Mirandés és una de les opcions que agraden més. Rúper està pendent de rescindir el seu contracte amb l'Osasuna i veuria amb bons ulls fitxar pel Girona.

A la porteria hi ha dubtes de veritat sobre la necessitat de fitxar. Amb l'adéu de Dani Mallo al Lugo, el badaloní Isaac Becerra s'ha quedat com a únic membre a ple dret de la primera plantilla. Rodríguez també va dir només arribar que calia un porter per fer-li la competència però, de moment encara no ha arribat. En aquest sentit, el club estaria estudiant seriosament la possibilitat d'ascendir algun dels porters del filial, Andrés Díez o Nil Marín o bé de confiar en Albert Quintanas, que la passada temporada va jugar cedit a Tercera Divisió amb el Santboià.

Una altra des les posicions coixes és el lateral dret. Tenint en compte que el Llevant ha cedit Iván López amb unes mínimes garanties -o clàusules- perquè jugui i es foguegi a Girona, el club rumia si cal buscar-ne un altre que li faci competència o no. Amb tot, si n'arriba un altre, el perfil seria d'un lateral veterà i amb experiènia a la categoria ja que, en aquest cas, entre els joves del planter que treballen amb Rodríguez no n'hi ha cap que ocupi aquesta demarcació.

A davant, un parell

On sí que arribaran reforços és a la davantera on de moment només hi és Chando, fitxat de l'AEK Larnaca. A Rodríguez li estan agradant molt tant Raúl Arjona com Gerard Muñoz però des del club es té clar que es necessita gent amb experiència a la categoria per a aquesta posició tan determinant. El club treballa per incorporar dos davanters. Despotovic és el gran objectiu però l'alt cost de l'operació està frenant l'acord i el serbi ja negocia amb altres equips de la categoria i de l'estranger.