L'equip espanyol de natació sincronitzada va penjar-se ahir a la tarda la seva primera medalla als Mundials de Barcelona després d'obtenir la segona millor puntuació en la final de rutina tècnica per equips, per darrere de Rússia, inabastable una vegada més per a la resta de seleccions.

Al ritme de "Tamacum", la cançó de guitarra espanyola dels mexicans Rodrigo i Gabriela, Espanya va sumar 94,400 punts, molt lluny de nou de les russes (96,600), però amb més d'un punt d'avantatge respecte a les terceres classificades, Ucraïna (93,300). Aquestes tres seleccions, davant l'absència de la Xina, que a Barcelona només competeix en les modalitats de solo i duo, van fer valer, tal com estava previst, l'ordre del podi aconseguir en el preliminar que es va dur a terme el primer dia de competició.

L'equip que dirigeix Esther Jaumà va comptar aquesta vegada amb la seva nova líder, Ona Carbonell, qui ja suma un total de tres medalles en aquests Mundials; a banda de la plata d'ahir, cal sumar-li els bronzes que va penjar-se en solo tècnic i duo tècnic.

Tot i que Espanya va fer vibrar de nou el Palau Sant Jordi amb un número ple d'energia, l'exigència de la rutina tècnica per equips li va fer cometre algunes petites errades que els jutges no van passar per alt. Tot el contrari de Rússia, que no va necessitar de les seves millors nedadores per vèncer una vegada més amb una autoritat insultat. La seva dansa de folklore rus va tornar a estar executada de manera impecable i és a només quatre proves de fer ple en aquests Mundials.

Giannotis guanya l'or

El grec Spyridon Giannotis, guanyador de la prova de 10 quilòmetres d'aigües obertes amb un temps d'1.49:11, va mostrar-se feliç amb el seu triomf a Barcelona, el qual que li permet oblidar la decepció que va patir als Jocs Olímpics de Londres, on no va formar part del podi. "Ha estat increïble. Estic molt feliç", va declarar.