Gerardo 'Tata' Martino, el nou entrenador del Barcelona, ha admès avui que tant Lionel Messi com el seu pare, Jorge, van tenir relació amb la decisió del club espanyol de fitxar-lo, i va expressar la seva satisfacció per el seu pas a l'equip blaugrana, encara que va dir que "falta la signatura del contracte".

"No tinc cap dubte que Jorge i Lionel (Messi) han tingut gravitació. Segurament els han demanat opinió. Els percentatges sobre la incidència, no els conec", va dir Martino en una roda de premsa organitzada a la ciutat argentina de Rosario.

"Només puc expressar el orgullós que em va posar l'oportunitat de treballar al Barcelona", ha afegit el 'Tata'.

L'entrenador ha explicat que encara "falta la signatura del contracte", però va avançar que està tancant els detalls del seu viatge per "poder estar a la màxima brevetat" a Barcelona.

Martino va admetre que el seu fitxatge pel Barcelona "va ser un fet inesperat". "Em va agafar per sorpresa", ha assegurat.

"Es va produir per un fet lamentable, però estic molt agraït a que la gent de Barcelona s'hagi fixat en mi. Tenim els desitjos que les coses surtin el millor possible", ha afegit.

L'extècnic del Rosario Newell 's Old Boys va assenyalar que la seva estada a Barcelona "és una situació que qualsevol entrenador desitja", i va reconèixer: "El que més ens preocupa és estar a l'altura de les circumstàncies".

"El repte és inserir-se en un club d'aquesta magnitud, poder fer-ho de la millor manera. Ser protagonista en cadascuna de les competències que toqui jugar", ha insistit.

Segons mitjans locals, Martino viatjarà en les pròximes hores a Espanya acompanyat del seu ajudant de camp, Jorge Pautasso, i el preparador físic Elvio Paolorosso, amb qui treballa des de fa 14 anys.