La barcelonina Ona Carbonell va aconseguir ahir al vespre la seva quarta medalla dels Mundials de natació de barcelona 2013 en finalitzar en tercera posició a la final de rutina lliure individual. La xinesa Huang no va deixar escapar el segon lloc, mentre que la rusa Romaixina continua col·leccionant totes les medalles d'or de natació sincronitzada en aquesta competició. D'aquesta manera es va repetir, per tant, el podi de la final de rutina tècnica celebrada fa quatre dies en la jornada inaugural. Amb Romaixina inabastable, Huang, que havia aconseguit 95,280 punts en el preliminar, encara va signar una millor actuació ahir i se'n va anar als 95,720. Massa per a Carbonell que es va haver de conformar amb el bronze.

A la catalana, que en aquest Mundial va de més a menys, se la veu esgotada. L'exigència física és màxima quan, a més, es mesura davant de rivals amb un programa molt més curt que el seu, encara que malgrat tot, va camí de penjar-se set medalles, el seu objectiu en aquest campionat. Esther Jaumà, la seva entrenadora, confia el màxim en Carbonell i li augura un gran esdevenidor. La catalana és jove i té un llarg camí per davant com a solista. Ahir el seu exercici Barcelona, un homenatge a la Barcelona olímpica de Freddie Mercury i Montserrat Caballé, li va valer 94,290 punts, 30 centèsimes més que a la preliminar.

Els motius barcelonins del banyador i la música de la cerimònia d'obertura dels Jocs de Barcelona de 1992 van aconseguir entusiasmar el públic del Sant Jordi, que va aplaudir l'actuació d'Ona Carbonell amb entusiasme, i va celebrarl'execució de cada moviment meritori en la rutina de la barcelonina. Rutina adornada pel banyador que lluïa Carbonell, també amb motius de la seva ciutat, amb reminiscències del trencadís de la Casa Batlló.

Després de la seva actuació, Carbonell va voler agrair el suport de l'equip estatal, que va veure-la en directe en un dia de descans, també el suport del públic, que la aplaudir amb fervor, i va assegurar que s'havia trobat "millor que a la semifinal" tot i no voler a entrar a valorar la puntuació aconseguida. La nedadora catalana va concloure assegurant que ha "gaudit moltíssim" l'experiència, i va catalogar el moment viscut d'"èpic".